Valborg och 31a april...

Den ädla kvinnan drog till skogs,
från landet bort, beredd på nöd:
till vildmarkslandet Solitude
          (Parzival, Wolfram von Eschembach)

I helgen bär det av till Örebro, igen. Det känns som om jag nyss var där, men det är ju inte helt korrekt. Vi var där i mars när snön fortfarande låg djup. Nu är det vår och i kväll så blir det säkert brasa vid slottet/borgen (vad det nu klassas som) och folk som sjunger och fyverkerier, men det ska vi inte se på. Vi åker imorgon så min lille kisse-misse-pisse-puss är ensam mer än en natt.
  På tal om min lille katt så ska vi ju snart åka hem ham och jag, till våra vänner. Inte för att jag vet om Shambles hade några vänner, eller mest "territoriella" fiender på Edingsvägen, i velket fall har mamma flyttat därifrån. Han får skaffa sig nya buddies.

Jag vet faktiskt inte varför jag har fått förmig att jag ska fara till vildmarkslandet Solitud.

//Ina-Fina

Yetis och andra varelser man inte riktigt vet om de verkligen finns förrän man sett dem

I dag var vi på Zs jobb för att hämta hans bil, då det inte blev någon kryssning för älsklingen, och vet ni vad jag såg? En fetstor kråka, den var verkligen enorm! Z och jag satt i bilen och tittade på den en stund och så sa Z "Men är det verkligen en kråka?" och då jag tänkte oh shit, det är nog ingen kråka! Och det var det ju inte heller så idag har jag sett mitt livs första korp! Jag har sett en livslevande korp, inte bara sådana där i trä som de säljer på Bohusläns museeum för att Uddevalla kallats "körpehöla" en gång i tin'. I Stockholm dessutom, eller inte i själva stockholm, men i Stockholms län...

Ja, det var bara det. Det var allt...

//Ina-Fina

Allt som finns är det som känns, kärlek utan gräns

Det har snöat i två dagar nu, från och till. Inget lägger sig tack och lov. Sitter vid datorn och fasar inför helgen och hela livet i allmänhet. Bland annat över hur evinnerligt oturligt det är att inbetalningen till CSN ska in bara ett par veckor innan man får skatteåterbäringen. Haha, det ordet får mig att tänka på broder Tuck i disneys Robin Hood: "Här kommer skatteåterbäringen! Hoho!" kluckar han som en rund och go' tomte. 
   Men mest är det helgen som spökar just nu. Att Z ska på kryssning med jobbet så att jag blir alldeles ensammen i Stockholm. OCH jag måste ta mig till Katthemmet själv! Med "tuben"! Det gör mig alldeles bestört. Att jag överhuvudtaget bor i en stad där de kallar tunnelbanan för "tuben" gör mig bestört bara det! Även om alla inte gör det. Bestört säger jag er!
   vi satt och delade några hemmalagade bullar och ett glas mjölk, Z och jag. Till heta, goda bullar driker även jag mjölk ser ni. Men det tyckte inte Z om, han tyckte att jag borde ha tagit ett eget glas. Hallå eller Unge herr Zackrisson! Du tjatar ständigt och jämt på att jag dricker för lite mjölk och för sällan, men när jag väl dricker mjölk så passar inte det heller! Love you nevertheless. 

Nej, nu blir det en sista disney-sång innan jag ska klippa hjärtats hår.

Puss puss

//Ina-Fina

PS! Ett litet ps bara till dig Linda om du läser det här så svarar man ALLTID på sms där frågan "lever du" förkommer. Smsaren kan drabbas av lätt panik annars!


hej hopp och våren är slut

Det skulle vara fint väder i dag också, sa de inte så. Jo, nog tror jag att de sa så alltid. Det hörde jag när Z såg på nyheterna i går innan vi gick och la oss. Sen skulle det komma snöblask, men det var sen det. Solen sliter som en... en stjärna för att pressa sig genom molnen så jag vet var den står på himlen i alla fall. Men efter att ha spenderat nästan en halvtimme med att kolla på Jessicas fantaskiska bilder från NY så vill jag ha vår! Ska det vara så svårt att frammana lite vår?! Jag satt och drömde om vitsipper och sen funderade jag över om det verkligen finns vitsipper i Stockholm, eller om de bara har vitsippor. Nej, kom jag fram till, det finns nog inga sippor i stockholm. Inte än i alla fall, vi har ju just börjat på krokusar.

Mormor och morfar kommer till hufudstaden imorgon. Vi ska ses på lördag, det kan bli... intresant.

//Ina

tretal

I dag har det gått en vecka sedan vi kom "hem" till stockholm igen och för första gången så har jag tråkigt. Jag vet verkligen inte vad jag ska sysselsätta mig med och egentligen så vill jag nog bara åka hem och stanna där tills sommaren är slut. Fast å andra sidan så vill jag inte bo hemma hos mamma eller pappa och jag vill inte lämna mina pojkar och min lägenhet. Jag är lite splittrad...

Jag har drömt om graviditetar, makrillar och blödande magsår. Makrillarna låg i en av våra stora matlådor på en brygga och de tuggade på varandra. På bryggan satt jag, en ansiktslös man och en liten pojke och pojken fiskade. Allt i magiska tretal.   

Nej, jag har en dröse telefonsamtal att ringa under veckan så jag kan lika gärna dra igång med det nu. Om mitt ryggslut/höften tillåter att jag reser mig ur soffan, för GUUUD så ont jag har idag.

Jag vill bara att något spännande ska hända. Eller något alls.

//Ina


RSS 2.0