Come fly with me

Idag drar jag till Stockholm och på frdag inleder familjen sin resa till Turkiet med en natt på hotell på flygplatsen. Så jag har just konstaterat här i min ensamhet att det kommer bli väldigt mycket av den varan det närmaste. Ensamhet alltså. Ingen hemma i det stora huset utom jag och katten och på dagarna kommer jag ju även vara själv i Ms lägenhet i Sthlm. 

Hade behövt en resa till solen jag med känner jag just nu, men men. För min del blir det en miljövänligare resa med tåg och buss till the royal "Headtown"

Egentligen från en resa till mycket nodligare breddgrader. island 2007 
Bildtagen från planet på väg till Island våren 07. En av Lindas bilder tror jag...

//
Ina-Fina


Home sweet home

I dag har jag varitväldigt huslig av mig. Ja, det vill säga efter att jag insåg att det var stöm som saknades till tvättmaskinen för att den skulle starta. Disk och blommor, tvätt och småsysslor har tagits om hand i ett jihu idag. Men mamma klagar istället över att jag glömmer att ta in posten :s

Bokade biljetten till Stockholm inför morgondagen också. One of these days it'll be a one way ticket (to a mad mans destination reds anm.).

//Ina 

I'm just a dreamer

Jag hade jättesvårt att somna igår. Jag kunde inte sluta tänka på typiska skräckfilmsflickor á la The Grudge eller The Ring. Detta bara för att jag inte kunde låta bli att kolla klipp på Youtube som de skrivit om i VR, trots att jag är helt galet mörkrädd! Vad tänkte jag med liksom. När jag väl somnade drömde jag inga mardrömmar dock som tur var.

Jag drömmer ju i och för sig sällan mardrömmar, däremot drömmer jag nästan alltid väldigt konstiga saker. Det har gått så lång att min pojkvän har ifrågasatt om jag verkligen drömmer det eller om jag bara hittar på samtidigt som han verkar besviken när jag drömmer alldagliga drömmar. Det har även hänt att han blivit misstänksam och undrat om jag undanhåller något när jag berättat om drömfragment som inte är helt spejsade.
Några exempel från min topp tio:

Jag har problem med att jag går i sömnen och gör saker, ett sådant exempel är när jag drömmde att min franska utbytesstudent skulle åka hem och var på väg in i mitt rum och jag kände Oh, shit! Jag måste bädda! Jag vaknade sittandes på min nybäddade säng. (Har även gått i sömnen och ringt på hos en granne.)

En gång var jag en björn av utrotningshotad sort på zoo som bara var tvungen att föröka mig med zoots hane. Detta kunde vi tydligen bara göra en dag om året och det blev lite Jaha, bättre lycka nästa år då'rå-stämning över det hela. Men jag fick mina små björnbäbisar som jag sedan firade kinesiskt nyår med (i Kina) i en simbasäng.

Eller när min kompis Niklas råkade skära av sig sina bröstvårtor på den "übervassa sömmen" i hans tröja när han skulle dra av sig den. Men ingen fara på taket, jag blev kontaktad av Bröstvåstemyndigheten som sysslade med just sådana här typiska fall... De hjälpte folk att odla fram nya bröstvårtor helt enkelt.


// Ina-Fina


Inga flug-reincarnationer här inte... men lika irriterande

Min mormor är en tant med framtidsvisioner. I sitt nästa liv har hon redan planerat att bli meteorolog. Hon tycker det att det måste vara ett himla soft och enkelt jobb att bara gissa sig till vädret. Det är en 50/50-chansning var dag och så får man ju ändra prognosen för helgen från dag till dag om man vill. Då har man ju i alla fall haft rätt en utan gångerna.

Meteorologen sade: Varde regn, och det vart solsken.

//Ina-Fina

Early bird

Här sitter jag nu och äter frukost. Uppe med tuppen som man säger och jag är inte helt nöjd med det hela, men eftersom västtrafik inte har några vettiga turer till Tanum en helt vanlig jävla sommar torsdag.

Utbudet:

Ville åka runt nio och fick förslaget detta. Så, jag kan antingen gå upp aptidigt, resa i två timmar eller vara framme i eftermiddag.

//Ina

Rätt ska vara rätt

Idag fyller mamma år, 41 år för att vara exakt. Jag skulle kunna gratta henne, men eftersom jag glömde att både gratta min far och att nämna födelsen av min kusin så känner jag att jag inte kan göra det med gott samvete. Därför grattar jag en lite mer random människa.  Robin, grattis på 21års-dagen.

//Ina

Liten blir stor

Min lillasyster har blivit stora tjejen och gjorde sin första dag på gymnasiet idag. Hon var helt galet nervös i morse, men det är bra. Det hör liksom till.

Jag kunde ju bara inte låta bli att ta svängen förbi det som på min tid var sveriges största gymnasieskola och titta på de små och nervösa förstakluttarna. Någon fumlade med ett ciggarettpaket och någon annan knappade nervöst på mobilen. Det tyckte jag va oligt!


Woho! Nu drar skolorna igång igen. Bara jag här hemma som är ledig. Mohahaha!

//Ina-Fina


Russian roulette just ain't the same without a gun

Vad vore väl ett vad utan en vinst eller ett straff? Föga spännande, skulle jag vilja påstå. Därför så inledde jag och min käre Z ett vad med en hake.

Vadet går ut på att Z ska få färre anmärkningar på sin flyttstädning än vad jag fick. (Mina var för min del helt obefogade.)

Haken är att den som förlorar, alltså får flest anmärkningar, ska ringa sina föräldrar och säga att vi ska gifta och. Man måste verka seriös, man får inte röja att det är fake och man måste lägga på utan att sanningen (att vi INTE ska gifta oss kommer fram).

Anledningen till att jag skriver om det här är egentligen inte att jag kände att det var något jag verkligen var tvungen att dela med mig av, utan det är som så att för att veta att jag verkligen är med på det så ville Z att jag skulle skriva det här.

//Ina-fina


Sommartider, HEJDÅ!

Idag gjorde jag sista dagen på sommarjobbet! Jag gjorde ingen storartad sorti, endast ett fåtal gamlingar visste att jag slutade och jag passade på att bita ifrån när en kärring-jävel till kolega gav mig skit för något som inte var mitt ansvar för femtioelfte gången. "Nej, det har jag aldrig gjort." sa hon. Fula kärring. (Ops, jag är tydligen fortfaradne väldigt arg.)

Om jag tyckte att jag inledde gårdagen lite dåligt så var det ingenting jämfört med idag. Jag var inte riktigt med i gemet. Jag kravlade upp ur sängen som ett ljusskyggt djur från under en sten en kvart inan jag borde ha stuckit. Omtöcknad och lagom morgon-snygg skalade jag morötter och smörade bröd, sminkade mig föga och skulle dra på mig skorna när jag stannar upp för att tänka efter. Jag kollar från min snart skobeklädda fot och upp till kanten av linnet och inser att mellan dessa två är det lite bart. Ja, jävlar oxå! ett par byxor hade nog varit bra, tänkte jag och ödslade ytterligare dyrbara minuter.

Disträ. Vem? Jag? Nejdå!

//Ina-Fina aka. drottning byxlös

Dressed for success!

Idag gjorde jag något som var och är jättepinsamt egentligen, men vi inleder med hur jag verkligen inte var "Dressed for success" idag.

När jag, tidigt i morse skulle cykla till jobbet efter att ha inlett dagen med bravur och trampat i kattbajs sken solen över mitt mskabra jag. Ja, det skeeen så som den ska göra en dag i augusti även om man själv är väldigt makaber för tillfället. Men självklart gjorde den inte det när jag skulle hem igen... Och jag hatar när regnet står som spön i ögonen på en och man får cykla på måfå!

När jag kom hem var jag ju självklart sjöblöt, men valde ändå att åka till affären, direkt. Det var där det pinsammaste av pinsamma hände! Pinsamt är det därför att det involverar en av mina käraste vänner och därför att jag vet bättre än så, har bättre uppfostran än så. Men jag handlade på impuls, det gick av bara farten.
    Jag kom gående från djurmaten mot tidningshyllan när jag plötsligt får syn på Ohlsson och tjejen han träffar. Min trötta, utarbetade, understimulerade hjärna skriker, och jag menar verkligen skriker "GÖM DIG!", vilket jag självklart gör.Jag kastar min in bakom första bästa hylla och andas ut. Ja, jag har liksom just gömt mig för Ohlsson av alla människor och min reaktion på det är att andas ut.
    Fast sen kom ju insikten så som den alltid har en tendens att göra och jag kunde i ärlighetens namn verkligen inte förstå varför jag agerade som jag gjorde. Det är obegripligt och alldeles alldeles fruktansvärt! Slap me on the wrist!

//Ina-Fina live från skamvrån :'(

Blöta pussar

Hemma hos Linda i tisdags så möts jag i dörren av mor och son, båda i homo sapiens uppräta position. Och nu menar jag inte att underbarnet Steffen har lärt sig att gå vid åtta månaders ålder, han har faktiskt nätt och jämnt lärt sig att sitta.  
    Nej, men han stod och gick faktiskt plaserad i en sån' där gåstolsmojäng. Som alla barn skjuter han ifrån och flyger fram en bit och tar i en gång till. Artig som jag är sätter jag mig på alla fyra för att hälsa på grabben i hans egen höjd var på den lilla krabaten tar tag i håret på var sida om mitt huvud och drar mig lite närmare. Han öppnar munnen och derglar ner hela mig.
    En puss kallades det och nog känner jag igen en bäbispuss när jag får en, men sedan gav han sig på min näsa och slukade den nästan hel. En puss säger mamman, men jag anar nog ett sting av kanibalsism. :P
    Z blev lite avundsjuk när jag skrev att jag pussats med en annan kille... Det tyckte jag var roligt.

//Ina-Fina

Kommunalt - analt

Stämplade in dryga tio minuter innan jag började idag, tio minuter som var jävligt dryga. Stämplade ut 13 minuter efter att jag skulle ha slutat, Från in- till utstämpling hade jag inte ens fem minuter rast och enda stunden jag fick sitta ner var när jag matade en vårdtagare.
    Hade köksturen idag och ugn-fan funkade inte så jag fick värma maten för hand på spisen (vilket man absolut inte får, men om chefen säger det så). Sen skurade jag även ur kyl-helvetet och moppade golvet. Drygt arbetspass.
    När jag slulle cykla hem regnade det fortfarande och väl hemma så har jag varit tvugen att tvätta och vattna blommorna. Och nu ska jag göra det roligaste av allt - betala räkningar. Dryg jävla dag det här.  

Våga vägra kommunala jobb!

//Ina

Igenom mig går man till sorgestaden

Det har inte slagit mig riktigt förän nu i nedsläckta korridorer en augustikväll att jag jobbar på ett hem där man magasinerar sina gamla när döden står i farstun. Man hör en ruggig kväll hur tiden viner förbi i rummen, eller om det bara är vinden som viner i ventilationen. Vad vet jag? Det skapar en känsla av... ett dödens väntrum.
    Sen så kommer trösten när man stöter på någon av dem och ser att livet, kanske inte spirar, men pulserar. Det blir inte lika läskigt längre, eller så är det bara döden som inte är så läskig. 

Igenom mig går man till sorgestaden.  
Igenom mig till plåga utan ände. 
Igenom mig till ett förtappat släkte.  
Rättvisa drev den höge som mig bygde:  
Gudomlig allmakt och den högsta vishet  
har med den första kärleken mig danat.  
Alla de ting som före mig har skapats  är eviga,
och jag består för evigt.  
Lämna allt hopp, Ni som går över tröskeln   (Divina Comedia, Inferno - Dante Alighieri)

På tal om döden så känns det att det börjar gå mot höst, speciellt när man cyklar hem i regnet enbart iförd shorts nertill. Nu har jag i alla fall druckit mitt te och ätit min nattvard, dags att nana för imorgon är det till att vara på jobbet 06:45. Wohooo!

//Ina

PS! Satt och "väntade på bättre tider" på jobbet förut, min kolega sa att 2010 är det som gäller i så fall. Det är ett hett tips, ett bra och lovande år. DS
   

RSS 2.0