Hon är sorglig, men utvald att leta efter ett hus

För alla er i cyber space som en vacker dag kanske stöte rpå detta inlägg kan jag berätta att min mamma är "lite" knäpp. Hon är en kvinna som drabbas av fixa idéer med jämna mellanrum. För tillfället är hon inne i en leta-nytt-hus-fas. Så sent som igår var vi (hela familjen) och tittade på en villa i sug-storlek.
    Det som sätter citationstecknene i "lite" knäpp är hennes anledning till att hon "behöver" ett nytt hus just nu. Förutom det faktum att det inom några år bara är ett barn kvar så MÅSTE vi bara HA en altan/uteplats i rätt väderstreck. Helst ska det nog vara sol 24 om dygnet.

För övrigt är det helt klart dax att söka jobb. Jag måste hacka mig in på min "sida" på IKEA.

Ciao ciao

//Ina-Fina

Kärlek, spik och ett kattkadaver

Vi (jag och ulrika) har diskuterat och resultatet blev:

Obesvarad kärlek är att spika upp döda katter på killars ytterdörrar.

Man vill  hur som helst göra det.

//Ina-Fina


"Den som inte tar bort..." -ja, ni vet hur det citatet slutar

Jag har givit det här med arga lappar som lämnas överallt och huruvida det är bra eller dåligt, underligt eller normalt beteende. Det farmstår ju som ett ganska svenskt frnomen ändå, eller hur?
    Och som jag ser det så uppkommer och finns dessa lappar av den enkla anledningen att vårt land är fullt av idioter. Ja, IDIOTER. Hade det inte varit för dessa människor så hade man inte varit tvungen att skriva dessa lappar.
    Varför inte bara konfrontera folk kanske vissa tycker, men ska man då stå i tvättstugan och vänta tills man kommer på någon med att inte ta bort luddret? Jag tror att vi är många som egentligem skulle vilja skaka vett i dessa männsikor, men varför ska det inkräkta på vår fritid? Personligen hade jag nog använt mig av en stor och läskig, inhyrd kille för att göra det. Någon som jag skulle kunna gömma mig bakom.

Vi hade en liten lämna-lapp-under-vindrutetorkaren-episod här hemma här om dagen. Det var match på Rimnersvallen och någon hade ställt sig på våran privata parkering, vilket resulterade i att vi inte hade någon stans att stå.
    Mamma lämnade en lapp med följande budskap (ordagrant): PARKERINGEN ÄR PRIVAT. TILLHÖR EDINGSVÄGEN 49. Man kan ju inte kalla detta något annat än en snäll-lapp so bara förklarar för idioten. Lappen var slängd på marken efter att matchen var slut.

"Till dig som ställt din bil på min parkeringsplats. Må lössen från 10 000 kameler hemsöka ditt könsorgan."

Passande nog var ovanståeende det första som kom upp nar jag "googlade" på Den som inte tar bort luddret ska dö av David Batra. Varför skrev vi inte så? Jag hoppas detta händer dig dock om du läser detta, så det så. 
    Jag funderar på att gå tillbaka till adlibris och klicka hem boken.

Jag <3 Adlibris

//Ina


Duktig Ina

I dag vill jag klappa mig själv på huvudet. Jag har power walkat i nästan en timme och gjort alla mina bra-för-knät-övningar. Jag har ju iofs inte läst så mycket mer om första världkriget än det jag läste igår kväll och mix-flyttlådan har bara tagit sig upp för en av tre trappor och den lär knappast ta sig upp för de sista två på egen hand.

Ska till Torp med syster och mor sen. Hade mycket mer pengar att spendera än jag trodde.

//ina 

Leda- och slentrian-TV

Det finns verkligen ingen serie i TV-tablån som jag fastnat för. Och då finns det ändå hur mycket som helst att välja på. Utbudet är enormt, men inget får mig att vilja krypa upp i soffan en gång i veckan och stirra oavvärjt på Tvn i 55 minuter. Jag menar, tv-folket erbjuder ju ändå allt från Top model - säsong "femtioelva" och Idol till Privileged och The Mentalist eller Hells Kitchen och The City. (Nu hoppas jag att inte majoriteten av dessa program går på samma kanal, det vore ju lite väl orättvist.)

Kanske är det det stora utbudet som är problemet. Vi snackar liksom om mig som aldrig kan fatta ett beslut, någonsin. Inte i mataffären, inte i hörlurarna, inte i provhyttarna och inte på fik. Jag som tar femtimmars "fikor" med min kompis N med två sittningar (då vi båda lider av problemet). Fast om något hade lockat, på riktigt, hade jag inte varit stuck i TV-träsket vid det här laget?

Men samtidgt, om man ska vara helt ärlig, så måste det ju finnas något som skulle kunna ses som tillbörlig underhållning i myllret av amerikanska produktioner. Är en möjlighet att Hallåorna är kassa och inte presenterar programen som sig bör, eller ger TV-tidningsfolket en dålig bild av vad vi "inte bör missa". För felet kan ju inte ligga hos mig själv, vill jag mena.

Jag bara undrar. För om man ser till antalet kanaler jag kan zappa igenom, om motiveringen bara funnits, är häpnandsväckande. Det är bara att se till basutbudet som en gång var ettan, tvåan och fyran (s.k skogs-TV), dessa har i dag skaffat sig "sub"-kanaler som svt24 eller tv400. Jag skulle vilja likna SVTs kanalutbud vid en dukning av tapas. Det finns liksom massa kanaler som visar olika sorters program, medans fyrans är mer som... sushi. Olika kanaler ("omslag"), men med samma jävla innehåll, rå fisk/repriserna av glamor från 1900-fläckisär. Så... kanske är inte utbudet så stort ändå, det är samam skit fast med olika loggor uppe i hörnet.

Jag hade satt lite, inte mycket men ändå en gnutta hopp, till 4ans nya sattsning Kändisdjungeln. Jag kan ärligt talat inte säga varför. Kanske har det något att göra med min totala okunskap om programets inehåll och det faktum att han, killen vars namn jag inte kan komma på just nu, är programledare. Men det sket sig ju, fullständigt. Hur kan man kalla det underhållning att Pippi Långstump och dansbands-Torleif sitter i en ring i skogen om natten och käkar alternativt kör ner ansiktet i en massa kryp om dagen. Detta har ju redan gjorts. Det är liksom Robinson möter Fear Factor och så skapar dom ett missfoster till kärleksbarn. 

Helt sannningsenlig har jag i ärlighetens namn inte varit i detta inlägg. Det finns ju faktiskt ett program jag i min sysslolösa tillvaro ändå så gott som dagligen återvänder till, Sjunde Himlen. Denna helylle familj får mig ändå att mysa lite i mitt soffhörn med te i en mugg som glöms bort. För när allt kommer omkring, "vilken mamma kan moralisera när Loket kan ge oss miljoner och mera?" (Lars Winnerbäck) Jo, Annie Camden.

Jag får helt enkelt hålla mig till mina böcker dessa kommande mörka höstkvällar. Nu blir det lite historia, första världkriget står på kvällens schema.

Bon nuit mes amis

//Ina-Fina

Och nu så vill jag sjunga att böckerna är här

jag fick just sms om att min beställning från adlibris har kommit. Bara att traska ner till Tempo och hämta. Så jag tror att jag lånar bilen sen och tar en sväng på strandpromenaden i det fina (lite molniga) vädret när jag ändå är iväg.

Nu ska jag kontakta Linda och se och hon har tid att lära sig svåra ord i morgon.

Ciao

//Ina


Samandragningar

Jag har fått ganska jobbiga samandragningar som kommer tätare och tätare. Nu är det ju inte så att jag ska till att föda snart, jag är ju faktiskt inte ens gravid. Samandragningarna har drabbat mig i knäet (skum den stavningen ser ut). Jag kan faktiskt inte beskriva det som händer mig på något bättre sätt och det gör skitont. I musklerna liksom.

Jag var ute på promenad förut och det var nära att jag fick en närmare vy av himlen än den jag redan hade. Jag gick där upp för en backe i bostadsområdet där vi bor när jag fick syn på två personer som satt uppe på en ställning och fogade om fönstret (jag har redan sagt till dem jag berättat för att det såg ut som om de la om take, men jag vet egentligen att de inte gjorde det. Jag vill bara slippa motivera hur jag kan veta att de gjorde just det de gjorde).
I min mun hade jag en halvtuggad halstablett och småförkyld som jag är hostade jag till lite varpå jag andades in halstabletssmulorna vilket resulterade i en ännu värre hostanfall som nästan tog kol på mig.
Jag lät smått döende, kände mig smått döende och önskade mig någon annanstans. Det var helt ärligt fruktansvärt, tårarna ran och jag fick tillslut nästan inte luft och fåfäng som jag är kunde jag ju inte med att sluta gå vilket ytterligare förvärrade min situation.
Det var så orockigt det kan bli och gör fortfarande lite ont och känns väldigt irriterat i hela halsen.

//Ina

Gotta get out of here

Usch va mycket det är att gå igenom inför flytten. Vi saknar ju ett riktigt förråd så fö varje grej man ska packa får man tanka två gånger "Behöver jag den här? Oooh ja! Okej, men lilla kära du kommer du använda den då? Nä, men ändå, vem behöver inte en sånhär grunkomojäng?" Ja, jag pratar med mig själv när ingen annan hör. Det är jag och mina löss som Js mamma sa.

Nej, nu har suttit inne hela dagen och haft ont, nu måste jag ut och gå en sväng. Det pirrar i benen och jag känner mig degig. Vet inte vart jag ska gå bara.

Har för övrigt inte fått kläm på fejan än. Vad är grejen liksom?

//Ina


Monday, bloody monday

jag och lill-killen har inte orkat ta oss upp ur sängen än, men nu har jag faktiskt fötterna över kanten... så gott som i alla fall. Har dock hunnit skaffa facebook sedan jag vaknade, utan att lämna sängen. problem uppstod ju dock när jag skulle hitta en profilbild. Jag blir aldrig bra på kort och det faktum att min kamera (som jag varken tömt eller använt på flera månader nästan) till större delen inehåller bilder på B. Fem kort hittade jag på mig själv, and it goes without saying att jag inte är typen som tar egopics, och inget utav dem var bra. Jag hittade ett där jag har en post-it-lapp i ansiktet som jag tänkte ta tills jag fick se att mina ögon var stängda också så det sket sig.
det blev tillslut en fin en på solnedgången där i alla fall mina fötter är med.

Jag har ju länge tänkt skita i att skaffa en, men frestelsen blev för stor, jag kände mig liksom utanför den stora massan. Men jag har samma inställning som min pojkvän. "Jag lägger inte till någon, någon får lägga till mig. Så det så!" Inga regler som inte har undantag dock, Linda och Frida har jag lagt till, men sen hade Frida lagt till mig så jag förstår inte riktigt hur det funkar... men vi får väl se vem som ger med sig först och lägger till den andre, jag eller Z.

Nu börjar lill-killen röra på sig, dags att gå upp och äta känner jag.

//Ina-Fina Facebook

Saker att sakna, 1.

Följetong om sånt som kommer att fattas mig när jag flyttar till stockholm.

Kommer sakna att kunna gå strandpromenaden i skymningen, i gyningen, på dagen... när som helst och hela tiden helt enkelt.

(bild från en picknick med vänner förra hösten)


(bodele)

/Ina-Fina


Det ligger skor överallt

Höst, det är höst tiden går
Det sjunker ner mot minus på natten
Men inte på dan
Vi vet att det är höst
Det är höst men ändå
Vi har klarat oss rätt länge
Man börjar bli van
Och alla omkring de värmer ändan siiiiiin
Det är höst, så höst

(En lätt modifierad version av Lena Phs Det gör ont)



Vaknade för typ en timme sedan och blir först lite desorienterad. Har jag dött och kommit till himlen? Det är alldeles kritvitt utanför fönstret. Dimman var hur kompakt som helst. Det gick verkligen inte att se ut. Helt sjukt var det. Nu börjar den lätta, men jag kan bara nätt och jämnt skönja berget en bit bort.

Nej nu ska jag försöka dra igång med städningen här uppe i mitt lilla fort. (Se rubrik för motivering (delvis)till varför detta är absolut nödvändigt)

//Ina

Starwberry hill

Idag har vi (läs Z) köpt en lägenhet i Sthlm! Vi (läs Z igen) skrev på kontraktet tidigare idag, vilket säljaren också gjorde. Vi (ja båda faktiiskt) får flytta in 15 oktober, eventuellet tidigare. För 715 000 svenksa riksdaler fick vi (läs fortfarande Z) tvåan på 58,5 kvm i Bromma. Lån från Sbab och en kontantinsats vi (läs mest Z) ska skramla ihop till på några tusenlappar. 

Jag är typ super, mega über ultraglad.

//Ina

PS! På radion spelade de coldplays Strawberry hill när jag gick från jobbet idag. Jag undrar hur många gånger jag inte lyssnade på den förra hösten till och från jobbet, för det känndes verkligen rätt när den kom på och jag befann mig där jag gjorde. Idag är en bra dag, en höstdag. DS
 

/planerakok

Mötet med Linda slutade där det brukar sluta, på antikvariatet. Och, som vanligt, kom jag inte därifrån tomhänt. Jag följde på dagens rödaråd för dagens bokinköp. Det blev en skolbok i latin, en ordbok, från 1939 för 90:-. Det faktum att den är 70 år gammal tror jag spelar föga roll då det knappast skett några större förändringar inom det latinska språket under föregående århundrade.

Jag har suttit och tittat på bilder på lägenheten och funderat över vad man kan göra för förbättringar av det enklare slaget och jag tror att det kommer att bli väldigt bra. Om allt går som det ska kommer vi nog att vara inflyttade redan någon gång i oktober.

Jag var hos tandläkaren igår för att kolla om jag hade ett hål. Uppenbarligen var den tid jag hade fått vänta på i två veckor en AKUT-tid, just snyggt. Jag trodde att det skulle g åfortare om det var "akut", men men that's Folktandvåden det. Det hela slutade i vilket fall som helst inte med att jag fick en ny tid för att laga hål, utam med att jag fick en bit koppartråd ner körd i tandköttet mellan min besvärliga visdomstand och den stakarn som sitter framför. Det gör jätteont, det blöder och hela munen där bak är deformerad. Thank God för att jag inte betalar för den sortens tortyr... ännu.


(Bilden lånade jag på en pysselsida jag hitta, myllra.se)

//Ina-fina


Spännande dag

Z var på visning av en lägenhet igår och det verkar som att den är vår om vi vill ha den och det vill vi nog. Jo, det vill vi. Även om avgiften är ganska hög (4500-någonting). Sen tillkommer ju avbetaliningen på lånet och amortering av det samma (vilket för all del inte är mitt problem), men ändå blir inte den totala kostnaden högre än om vi hade hyrt i andra hand. För den som har missat det eller inte räknat ut det själv vid det här laget så ska vi inte hyra utan köpa lägenhet i Sthlm, i Bromma för att vara mer precis.

Skulle rensa ur bokhyllan idag för att få plats med så många böcker som möjligt och hittade Lindas latin-bok som jag ska lämna tillbaka idag efter att ha lånat, utan att läsa, Gud vet hur länge. Men istället gick jag in på adlibris och köpte en egen, för jag vill faktiskt läsa den. Plus en massa andra böcker som jag inte ens minns, men det gick på mindre än 300 så jag e helnöjd.

Ska få jobba två dagar även denna vecka. Jiiippiii för mig!

Oj, nu har jag slösat bort halva dagen på nätet och måste göra en hel del innan jag ska träffa Linda halv fyra.

Ciao ciao

//Ina


Överambitiös

Oj, vad jag har varit duktig idag. Ni skulle bara veta. Oj, oj, oj. Käre värld. Om ni bara hade sett, ni skulle aldrig ha sett på maken kan jag lova.

... Okej nu tar jag kanske i lite väl mycket, men jag har varit lagom duktig skulle  man kunna säga. Har äntligen packat om lådorna, även om det kan vara långt kvar tills vi flyttar. Och betalat räkningar, för det måste man ju när man blivit stor. Men vilken prosedur det var att instalera nya dosan! (Nej, jag hann inte det igår.) Nu är det bara lite papersarbete kvar. Eller bara och bara, jag måste komma på ett bra system i pärmen först också...
Hmm... det kan nog ta ett tag innan jag kan få dra på min film.

//Ina

Today is gonna be the day

Äntligen en dag då jag har något att göra, att vara sysselsatt. Underbara tanke. Inledde dagen dock i min nyfunna slappar-stil med en film, först på Tvn sen på datorn i hopp om att den skulle sluta "lagga" (det gjorde den inte).

Nu ska jag i alla fall ta tag i mig själv och göra mig i ordning, sen ska jag ta tag i köket och kycklingen. Det sista jag absolut måste göra idag är att förstå mig på min nya dosa från Handelsbanken så jag kan betala mina räkningar som nu är lite försenade. Detta hade inte varit ett problem om jag hade haft hjärta att göra slut med min gamla bank och flyttat lönen så den kommer in på det nya  kontot. Nu måste jag i stället ha två internetbanker. Men detta ska nog gå bra för jag är ju en sån bra förstå sig påare.

Angående kycklingen kan jag ju säga att det är en hel kyckling jag ska försöka mig på att grilla i ugnen. Så vi får väl se om det blir en historia lik Hannas eller om jag lyckas sköta det lika galant som Linda. (Okej nu har jag febrilt i flera minuret försökt hitta Hannas inlägg om när hon lagade kyckling så att jag skulle kunna länka till det, men det går inte. Det är synd för det va kul. Hanna försökte "skala" kycklingen.)

Lustigt sammanträffande på tal om min kyckling är att jag lyssnar på en låt på Youtube som någon som kallar sig The Mighty Chickens har lagt upp. Dåligt omen?



//Ina


RSS 2.0