"Ha du fått ett bunt bev du inte ska ha?"

Skulle posta ett brev i morses på vägen hem från Z. Sittandes i bilen försökte jag posta det nedrans brevet, eftersom det är meningen att man ska kunna göra det. Jag sträcker ut den "yttre" handen och öpnnar, men när jag sedan ska sträcka ut den andra handen, den som håller brevet, inser jag att jag inte kan sträcka mig hur långt som helst eftersom jag sitter på min jacka. Så jag lyfter på rumpan så mycket jag kan utan att resa mig upp i bilen. Jag sträcker och sträcker, men är ändå begränsad. Tillslut lyckas jag sträcka mig så långt att jag lyckas föra över brevet från den "inre" handen till den "yttre" (som fortfarande håller lådan öppen) och på så vis får jag tillslut postat mitt brev.
    När jag sedan kommer hem och ska berätta om min bedrift, för det tyckte jag att det var, så säger min mamma bara "Men varför tog du inte brevet i den "yttre" handen och slängde in det så till att börja med?" och ja vad svarar man på det? No fucking comments helt enkelt.

//Ina-Fina

Mitt i röran...

En socka. Räkningar, betalda och obetalda. Penställ. Papper. Halsband. Teburkar. Vattenkokare. Allt man kan tänkas behöva när man bakar. Flyttlådor. Askar. Böcker. En tallrik med resterna av morgonens fruktsallad. En obäddad säng. Värmeljus åt en hel kyrka minst. ALLT HULLER OM BULLER.
   Och mitt i detta kaos sitter jag och önskar att det vore lätt att flytta, att välja och välja bort, att börja om från början någon annanstans. Om exakt en veck går flyttlasset till Örebro pch allt är kaos och stök. Mess, mess, mess. Och jag har då inte tid att bringa ordning till det hela.

Var hos Linda i dag och fick mig en stund med mina älskade språkare, som dock inte längre är språkare. Det finns snart inga språkre, i avgångskullen 2011 kommer det varken finnas språkare eller kulturare. Alla går inriktingar som pedagokik och skit. 
    Men den glada nyheten är... är... finns inte så måga goda nyheter just i detta nu, men Moa har i alla fall lärt sig att göra eget chaite. Det ni!

Ska återgå till mitt kaos. Ciao!

//Ina-Fina
 


Inga upplevelser här inte

De sägs att årets julklapp skulle ha varit en upplevelse och så kanske det har varit i många andra hem, men inte i vårt. Min familj är laggd mer åt det praktiska hållet så därför har till exempel lilla stora Ina (moi) fått saker som smörgåsgrillar, vattenkokare, damsugare, handdukar i drivor och vassa köksknivar med japanska tecken på. Men det som var årets julklapp på hattmakarn 3 måste ändå ha varit datorn då tre av fyra barn fick var sin, samtiliga svarta och stilrena av märket Dell. Den ena bärbar, den andra stationär och den tredje mer eller mindre bärbar... Skönt var det i alla fall då jag slipper slänga ut de pengarna själv på en dator nu när jag ska flytta.

På tal om flytten så skrev B och jag under kontraktet i tisdags så det lär la vara framme efter julhelgen någongång, typ på måndag... Då är det bara el som saknas och så den där jävla hyran som måste betalas...

//Ina

All I want for x-mas

Elina genomskådade bluffarnas bluff, tomten, igår. Ops! Elina 3år upptäckte igår att tomten som var hemma hos hennes farfar Arne var ingen minde än Arnes bror Lennart. Lite lätt panikslagna och väldigt chockade försöker familjen övertala henne att det visst var tomten som delat ut julklappar dagen innan, men Elina står fast vid att det var lennart och inte tomtefar spm varit på besök. En lättnandesns suck dras när vi inser att barnet inte tappat tron på den store röde utan bara konstaterat att igår var han inte där. 
    Vi försökte även få henne att motiveravad det var som gjorde att det inte var en riktig tomte. Hon hade många ruskigt bra observationer att komma med. Det hela slutade dock med att jag fick det till att Lennart måste ha rånat tomten för att få tag på paketen. Ops igen... Nu ska jag vara tyst tror jag.

//Ina-Fina

White xmas

På lördag är det som bekant julfest med "gänget" som gäller. Det var också tänkt att det skulle åkas pulka i pulkaslaktarbaken #1, nämligen dalen där vi bor. Men det finns ingen snö. Det finns ingen snö! Det fanns snö, men det finns ingen snö... inte nu när vi behöver den! Det är lite av ett problem... Pulkaåkning i backen och rosiga kinder, sedan glögg och värme. Är det för mycket begärt? Kanske.
 
Hur som helst så är inbjunignarna skickade. Det är, för dem som inte har koll, klockan fem på lördag som gäller. Det är knytkalas som är grejen. Och det är klappleken som är gamet. (Två paket á 10-15kr/ st) 

Man ska ha med sig: - Två paket
                                       - Något juligt och ätbart (knytkalas som sagt)
                                       - Egen dryck (vad det än är man planerar att dricka, must, julöl osv)
                                       - Glatt humör (lika obligatoriskt som ovansåeende)
                                       - Snöfordon (om vädret tillåter, klä er efter väder!)
                                  
Redan fixat (till knytkalaset): - Vörtbröd (Sanne)
                                                   - Glögg (värdinnorna)
                                                   - Potatis (Hanz + värdinnorna backar upp med extra)
                                                   

Saker som behövs (till knytkalaset): - Köttbullar
                                                                  - Prinskorv
                                                                  - Lussebullar
                                                                  - Använd er fantasi!
    

Be there! 

XOXO Santas little helpers

PS! Sjuklingar får INTE laga mat! Välj hellre köpt mat om du är dålig. DS  

Tänd ett ljus

Sitter hemma hos bim och tittar på musikhjälpen. Yes box, tittar inte lyssnar. Det är inte bara direktsänt i radio utan även på nätet och vissa tider på tv och hela grejen är galet beroendeframkallande! Tänkte även passa på att göra som bim mf och uppmana folk till lite välgörenhet i vintermörktet.

Önska en låt till förmån för världens flyktingar! Sms:a LÅTTITEL - ARTIST - MOTIVERING till nummer 72955. Det kostar 50kr/sms.  Är det inte värt det så säg. (Du kan även avsluta smset med ett litet "JA" om du vill att de ska ringaupp dig så du får prata i direktsänd radio!)

//Ina 



Santa Lucia

Hittade tillslut originallåten och på köpet en direktöversättning

1. Sul mare luccica l'astro d'argento,
placida è l'onda, prospero è il vento.
Venite all'agile bacchetta mia;
Santa Lucia! Santa Lucia!

2. Con questo zeffìro cosi soave,
oh! com'è beilo star sulla nave!
Su passaggieri, venite vìa;
Santa Lucia! Santa Lucia!

3. In'fra le tende bandir la cena
in una sera così serena.
Chi non dimanda, chi non desia?
Santa Lucia! Santa Lucia!

4. Mare si placido, vento sì caro,
scordar fa i triboli al marinaro,
E va gridando con allegria:
Santa Lucia! Santa Lucìa!

5. O dolce Napoli, o suo! beato,
ove sorrìdere volle II creato,
Tu sei i'impero dell'armonia!
Santa Lucia! Santa Lucia!

1. På havet skiner silverstjärnan,
lugna är vågorna,
mild är vinden.
Kom till min lilla båt,
Santa Lucia! Santa Lucia!

2.Med en sådan ljuvlig bris,
vad skönt att vara på båten!
Kom, passagerare,
kom med! Santa Lucia! Santa Lucia!

3.Att ordna till middag bakom gardiner
en sådan lugn kväll,
vem skulle inte önska sig det, vem skulle inte vilja det?
Santa Lucia! Santa Lucia!

4.Ett sådant lugnt hav, en sådan förtjusande vind,
gör att en sjöman glömmer alla bekymmer
och sjunger med glädje
Santa Lucia! Santa Lucia!

5 Söta Neapel, lyckliga stad,
där skapelsen har skett med ett leende,
du är harmonins rike!
Santa Lucia! Santa Lucia!

Blev faktiskt väckt klockan sju igår morses av en liten lucia i bara trorsor och kronan och med ett ljus i handen (elektriskt inte brinnande). Hon sjöng så fint och kunde texten så bra.

Nej, nu måste jag ta tag i glassplittret i mitt rum och sedan ska jag kanske ta en promenad med linda och steffen!

// Ina


Lille Steffen med kaluffsen

Nu finns det bilder på lindas lille steffen!!!

//Ina

Let it snow

[...] snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken [...]

Flingor av vitt singlar så sakterliga ner på marken och klär staden i sin vita vinterskrud och visst är staden vackrare såhär års. Klyschigt nog minns jag min barndoms jular då marken allt som oftast faktiskt var vit.
    Skogen, vattnet, gräsmattorna och gatorna i staden, alltid täckta i det fruset vita. Klipporna, hällarna, åkrarna och lekplatserna, gömda i vinterns regn. Ett år var det till och med så kompakt vitt att allt stod stilla.
    Men det är längesedan nu. Nu får vi glädjas åt det lilla, pulkaåkning någon gång fram åt januari. En vita lusia ska det i alla fall bli. (Hmm... Memo to self; måste se om jag kan hitta orginaltexten.)

När jag vaknade för andra gången imorses så var det skatorna som lekte på taket, eller ja, jag väljer att tro att det var det de gjorde. Ett väldans hoppande, flaxande och ett evigt kraxande rakt ovanför mitt fönster. Och de lät mycket vill jag lova, jag vaknade trots att jag hade öronproppar i öronen. Ska nog hänga ut fågelmat till de andra fåglarna idag, i äppleträdet som nästan inte har några grenar kvar...

Igår var det lussetåg i min lillasysers klass på Fridaskolan. Jag kunde efteråt konstatera en del grejer som till exempel       *att det alltid är det barnet som under inga omständigheter kan sjunga som ska göra det, 
     *små barn kan aldrig lära sig mer än en vers per låt (detta noterade jag när alla och en var sjöng samma vers om och om igen,bara det att de sjöng på olika verser allihopa),
     *det låter inte så bra som deras föräldrar vill intala sig själv att det låter när deras unge sjunger,
     *det finns bland tjejerna i min systers klass två olika längder det finns den korta längde och sedan den långa långden som är 10-15 cm längre än den korta (mellanting saknas, det finns dock en eller två töser som skulle kunna klassas som überkorta)
      *inte en enda unga kan ta en enda ton
      * och sist men under inga omsändigheter minst, så är somliga föräldrar dumma i huvudet på riktigt. Två mammor stannade två meter framför dörröppningen när alla skulle gå in ett annat rum för att fika och stoppade på så vis hela kön utan att bry sig det minsta. Efter ett par minuter inger de hopp genom att röra på sig, men istället ställer de si så gott som mitt för dörren, fortfarande ingen annan som kommer någon vart,  slutligen går de och ställer sig innan för dörren, men fortfarande så att ingen annan kommer någonstans. Jävla idioter, det är som om de förlorat sin IQ i och med att de fick barn. Ta ert jävla kaffe och sätt er vid ett bord och planera en playdate för era snorungar! (jag var smått ilsekn vid det här laget.)

Allt negativt till trots så är ju barnen helt galet söta i sina olika juldräkter. Lite besviken blev jag dock när dte visade sig att ingen skulle vara julgran, trots att man fick det. Några paket såg jag heller inte röken av. Även om de har lyckats bra med att skapa starka individer i den klassen så har de misslyckats radikalt med att få till några original.

// Ina


Happy Xmas (War is over)

Bim sitter här brevid och liknar Elin Klings tår vid klor... och ja, hon har en poäng där. Vi har konstaterat att vi behöver mer grejer för att fylla vår lägehet än vad vi har råd med egentligen och ¨det är helt enkelt mycket som pågår här i mitt vardagsrum en tidig onsdagsförmiddag.

På söndag blir det även en tur till kyrkan och näste vecka kanske vi besöker lägenheten som är vår från och med på måndag.

// Ina

HAN ÄR HÄR!!!

Skulle knappast tro att det är en jullåt, men HAN ÄR HÄR! LINDA HAR FÅTT BARN. LINDA HAR BLIVIT MAMMA! HON HAR FÅTT EN SON, LINDA HAR FÅTT EN SON!

GRATTIS, TUSEN GRATTIS TILL LINDA OCH TIMMY

//INA

Lusse lelle

Innan jag ska delge er gårdagen tänkte jag bara dela med mig av dagens stora nästan misstag. Med "nästan misstag" menar jag att jag hann rätta till det i rättan tid.

Sms fr Z 12.05: Somnade ifrån :) men även så är det skönt att veta att du tog dig hem även om du ska veta att du hade alltid frått stanna här, har lite dåligt samvete över det. Jag fick btw Ohlsson att snacka i sömen och det mest lysande av allt, jag filmade! :) Hur mås det annars? Jag har otrolig huvudvärk... Kramar!

Sms fr Ina 12.08: Ja, ja somnade ju vid halv sex tjugo i sex ngn gång och har inte sovit så bra sedan nio tiden så antagligen kommer även jag att prata i sömnen i natt... på jobbet  ;) Fan va klockrent, den måste ja ju bara se. Sa han ngt smaskigt och hemligt?

Sms fr Z 12.35: Haha stackare :/ ohlson sover fortfarande som ett barn :) han snackade om att vi skulle mötas vid gallerian.

Sma fr Ina 12.39: Va! Va det allt?! När du väl filmar honom pratandes i sömne så e det allt han säger! Skandal! Sover han fortfarande? Brukar inte han vara den som e vaken och du den som måste sova ruset av dig jättelänge?

Sms fr Z 12.50: Ehmm nej? Vad är det för påhopp!!!? :) Han hade lite mer meningar då han svarade osammanhängande med kommer jag inte ihåg.

Sma fr Ina 12.53: Vadå påhopp? Syftar du på mina fördommar om dig och dina baksmällor eller att O säger tråkiga saker i sömen?

Jag vet inte hur många av er som känner till det sedan tidigare, men det är ju då som så att allas vär käre Ohlsson pratar i sömen alt. nynnar i sömnen. Det hela är ju väldigt soligt i sig, men det som är grejen här är att om man kollar in det sista jag skriver och byter ut ordet mot det jag ursprungligen hade så blir det väldigt fel. Jag skrev från början, innan jag rättade mig själv, sängen istället för sömnen. Ohlsson säger alltså tråkiga saker i sängen, något som jag inte är rätt person att utala mig om. Det får någon annan göra, men efter en diskussion om mat och sex igår så tror ja att han klarar sig riktigt bra. Oj, får man skriva sånt om sin bror på bloggen?

//Ina

Alvin my new cell pal


Här är han, min lille Alvin!
Än så länge kommer vi mycket bra överens. I början var det lite stelt, men nu så.

Tror O har en likadan fast i andra färger...

//Ina

PS! jag vet att inläggen nu fram till jul skulle ha jullåtsrubriker varje dag men jag ursäktar min med att jag redan har skrivit ett sådant inlägg. Dessutom är det min blogg så jag bestämmer. DS

Vår vackra vintervärld

Jag kände att jag behövde lite semester så jag drog ju som de flesta redan vet till Sthlm ett par dagar för att hälsa på Ulrika. Egentligen var det mest för att hälsa på Ulrika och Strindberg, semestrandet blev bara en liten bonus. Men huruvida det verkligen blivit någon semester eller inte vet jag inteför det har faktiskt varit full rulle mest hela tiden de gångna två tre dagarna.

Det började med den galet stressiga dagen för min avfärd då det skulle packas, närvaras vid ett styrgruppsmöte i skolan (oj, det får mig nästan att låta lite viktig) och så kom min nya telefon som jag var tvungen att hämta på Kvantum. En silvrig liten sak som är uppföljaren till min gamla blev det för övrigt, jag tror den heter Alvin, men är inte riktigt säker än. Vi har ju inte känt varandre så långe än, men han känns lite som en Alvin. 

Resedagen var inte alltigenom jobbig, jag fick nämligen min första innerliga känsla av jul ända in i själen när det på kungsgatan stor en gäng carolers som sjöng så fint vid en tunna med glöd i. Sedan så var det blinkande ljus vi McDonalds som visade sig härröra en lastbil med hissa up folk i en korg-mojäng. Det var nämliden på tisdagskvällen som de satte upp det sattyg som jag upptäckte lyser upp hela stan med sigg kalla sken. För den som inte är med på vad det är jag menar så sitter det numera en enorm TV på ett av husen i centrum som gör reklam för det som finns i sta'n. Det är lite storstadswannabe på den, Uddevalla.

Även om jag gillar att resa så var det alldeles för sent att sitta på först buss sedan tåg och pendel i totalt 6 timmar. Trots att tåget var så gott som tomt så hamnade jag mittemot någon vid det lilla bordet jag satt vid. Finurlig som jag är så slog jag ihjäl tiden genom att se på filmer i min mobil, hemmagjorda filmer som fick mig att le stort från öra till öra och som gjorde det alldeles varmt innuti.

På perongen i sthlm väntar min värdinna med en varm famn i vinterkylan (det är dock kallare här hemma) och ett SL-kort som jag för övrigt försökte blippa i gbg. Det funkar inte kan jag ju säga. Jag var väldigt trött när jag väl kom hem. Vi anländer till hennes lägenhet vid 00.45 och jag fick hembakt bröd med egenodlade groddar på. Sedan pratar vi bort natten sida vid sida i hennes 120säng.

Följande dag i ett rasande tempo och det blir besök i hennes skola, men inga möten med klasskamrater så det blev an fin liten mjukstart. Sedan bar det av hem till mannen, legenden, the one and only August Strindberg! För en nörd som mig är det så sjukt stort att ni anar inte.STRINDBERG liksom! Det mest imponerande Sverige har att erbjuda omvärlden (näst efter Strindberg kommer IKEA).

Redan i trappuppgången känner vi den andäktiga känslan och viskar, Ulrika viskar något om Strindbergs ande som skulle hoppa fram bakom en pelare eller liknande. Att denne barske man skulle matrialisera sig ur ingenstans var kanske inte det vi önskade få ut av detta besök. Den spöklika stämningen bryts dock av den skånska skolklass som möter ossi tamburen på Strindbergmuseet. Vi börjar i gelleriet med målningar av andra storheter som Joyce och Kafka med flera. Sedan kollade vi in modelen av hans lägenhet och bilderna på han och hans tre fruar och fem barn. Slutligen var det dags för lägenheten mannen själv bott i. Allt står på samma plats som det gjorde för snart hundra årsedan så han lämnade jordelivet. Mäktigt var det och jag vill förevigt minnas känslan så som den var första gången så kanske kommer jag aldrig att återvända dit.

Språkare som vi är drog vi vidare till gamla stan och gick på julmarknad och sedan beskådade vi St Göran och draken och Ulrika upptäckte då för första gången att även Göran prinsessa finns med i bakgrunden som en egenstaty. Efter att ha vinglat runt som en berusad i mina höga klacakr på gamla stans kullerstenar var det skönt att få åka hem till järfälla igen. Där blidde det julmys med glögg pastasalad i soffan.

Vid läggdags blev det ett snack om tro och livet i största allmänhet, men inte innan Johanna fått citéra ett helt stycke ur skönheten och odjuret. Den sen då odjuret ger hela sitt bibliotek till Belle bara för att hon älskar det. Tänk den som vore Bell i sagan... Tanken bakom denna monologiskt utförda dialog (kan man uttrycka sig så?) var att beskriva känslan av att försörsta gången komma in i Sthlms stadsbibliotek. Och dagen efter fick jag uppleva det i verkliga livet vilket var ganske makalöst, även om jag inte fick hela biblioteket. Vi kikade omkring och beundrade Strindebergs stora byst som stå där och spanar ut över alla och envar.

Tyvärr blev inte denna min sista dag i hufudstaden så lång eftersom den enda tur hem som det fortfarande fanns biljetter kvar på var en som gick kl 14:05. Alldeles för tidigt tyckte vi båda och även (enligt ett sms jag fick efter att jag åkt) Martin som aldrig fick träffat mig på riktigt. Men en annan gång. 

Vi hann dock med en tur till till gamla stan och sedan en till slussen där Ulrika var nära på att springa rakt in i Musse från sexan och hans TV-inspelning. Musse försökte övertala en gammal tant att gå med på intervju, men hon var helt enkelt för trött. Mycket komiskt det hela. 

Hemfärden var lång, men den gick igenom ett vackert vinterlandskap och nu är julkänslan total. Julmusik i bakgrunden har jag oxå och på mångad tror jag att jag ska ta och baka lussekatter... utan saffran för som Bim påpekade här om dagen så har det blivit så himla dyrt. ja ser ni, förra året kostade saffranet 16000 kronor kilot och i år ligger dte på hela 24000! Dessutom e jag inte så värst förtjust i saffran. 

// Ina 


A great big sled

I kväll ska jag hoppa på tåget och fara till den kungliga huvudstaden och det ska bli... intressant.
Är dock skittrött efter att ha varit jourhavande sms-kompis i halva natten. Kärlek alltså.... Orkade självklart inte gå upp för att se julkalendern i morse eftersom jag somnat bara ett fåtal timmar tidigare.

Ska göra färdigt mitt arbete så gott det går nu och sedan preliminärpacka i en bag som jag sedan ska ta med mig upp till B för att där byta till en liten behändig sak, en rullande resväska. Och så hoppas vi på att mobilen och det mobila bredbandet har kommit idag oxå.

Skolan sen oxå o ch jag är allt annat än peppad, vill bara skita i det.

//InA

Silver bells

Juletid och inte en snöflinga så långt ögat kan nå. Under ett par dagar nu har jag funderat på vad jag skulle kunan hitta på för att ge bloggen den där lilla extra julkänslan. Bim har ju redan gett mig snöflingor, på eget initiativ kan ju tilläggas, men själv har jag ingen anning. Så fram till dess att jag kommer på något, för jag tänker inte rita en liten serie-julkalender som Joakim, så får folket helt enkelt hålla till godo med att inläggens rubrik kommer att vara en ny jullåt varje dag.

I dag är det ju faktiskt första december och julkalendersperemiär, men jag har på något vis lyckats missa den både en och två gånger idag. Ska dock gå upp lite extra tidigt imorgon och se första avsnitten på nätet innan jag ser det andra. Varför, skulle man kunna fråga sig, ser jag inte på det redan nu, men det är som så att jag har spenderat de senaste två timmarna med att se klipp från gamla julkalendrar som tex Jul i Kapernaum, Petson och Findus, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. SÅ nu måste jag fokusera på mitt skolarbete...

Kom på vad vi ska göra för att få lite julig gemenskap, få införskaffat lite julklappar och haft en väldigt mysig trevlig dag tillsammans, men det tänker jag berätta mer om på lördag. Bim tyckte att det var en fantastisk idé.

Nu blir det lite mer julmuik med The Killers och projektarbete.
 
Ciao 
// iNa 


Tänker bara sitta här och vänta på att bli kysst... faktiskt

Nu är ett sånt där tillfälle då jag tänker att jag måste raka benen... eller ja, hade jag haft en pojkvän hade jag avrit tvungen att raka benen. Men har jag en pojkvän? Nej, det har jag inte och då blir frågan; Behöver jag raka benen? Njä, det kan jag göra en annan dag. När det inte regnar plättar.

//Ina 


RSS 2.0