I end where you begin

Lyssnar på Moto Boy och väntar på att tröttheten ska infinna sig så jag kan gå och lägga mig, skulle dock behöva äta och tvaga mig med trädgårdslangen (inomhusvarianten i badrummet dock kanske) innan jag sluter mina två blå-gröna.
Har just laggt upp massvis med bilder på bdb om dagen och förra fredagens förfest på en klippa i Skeppsviken. Det var hur vackert som helst och vi hade det superbra. Lite därför ska vi dit med gänget imorgon också. Det blir garanterat übermysigt, lite grillning, lite modesport (krocket som enligt VR är galet hett) och gott om gött folk. Det är sommar och la vita è bella, natt som dag.
Kollade in sommarhemsbloggen, men det var inte mycket skrevet där inte. Två inlägg vilket var lite av en besvikelse, men men.
Jag bara skriver just nu för att jag inte har något bättre för mig. Kan ju lika gärna passa på att nämna att imorgon ska jag införskaffa det sista till balen, jag ska nämlgen till Torp med sysyter-yster och hennes polare Hanna. Hanna vill dock ha sovmorgon sägs det och det är jag rädd att jag int ekan tilåta eftersom hon med det tydligen menar 13:00 (om man har tur) och vid det laget vill jag vara så gott som klar. Hur som helst så ska jag ha pärlor kring hals och arm. Stilrent och enkelt.
Har upptäkt att alla människors eviga prat om bal och student gör mig jätteillamående. Det är ju det härjag har kämpat för att nå fram till sedan jag trötnade på skolan vid 7 år ålder (min pappa minns den dagen jag kom hem och sa att jag inte skulle gå i skolan mer för att det inte var kul som om detvar igår, vilket det inte var), ändå så känner jag att jag inte riktigt vill släppa taget nu när det är dags. Vad händer med mig sedan? Vad ska jag göra med mitt liv? Vem ska bestämma över mig nu? Osv...


//Ina-Fian inte student-sugen.


Genom staden och vidare

Tog en promenad till pappas kontor idag för att hjälpa honom med en power-point till en utbildning om fallskydd.
Det var skitlång att gå i den olidliga hettan, men jag gjorde det och fan va teknisk jag sedan var hela dagen.


Bim och jag drog även på nostalgitripp till sommarhemmet där våra syrror hade redovisning av det de gjort på tema-veckan. Thea hade varit orientalisk med rå fisk och kampsport hela veckan och Vicki hade dokumenterat det hela. Kul att se. Orkar inte mer.


Ciao

//Ina-Fina


Shine on

Happy news to all the ball-people (ball känns så fel, man är liksom mer van vid att höra det amerikanska pram) the lovely sun will shine on us all day long (på lördag alltså).
    Det är helt sjukt att det bara är tre dagar kvar till balen. illamående. Lite upprörd måste jag ju dock säg att jag är över den bristande valsträningen vi fått. Den har så gott som varit lika med noll. Jag tog en sväng om med Ullis den gång på gympan då en viss person hade svårt att komma på ett visst ord, men denna någon var kreativ och använde sig av ord som personen kunde. Reultatet blev "Det är som bögar, fast med tjejer!" vi är nämligen ett lite udda antal tjejer och killar i klassen, 19-8 för att vara exakt, så det fick bli tjejer som dansade med tjejer. Dumma Stickan som inte lärt mig dans vals med något/ någon annan än en tjej (ta inte illa upp gumms du var makalös).
    Jag vill kunna dansa vals. när jag var liten brukade min farfar alltid dansa med mig ståendes på hans fötter, undrar om takten forfarande sitter i? Är det "en...två...tre...", eller "en... två... tre... fyr...", finns det kanske båda sorterna? Inte för att jag har en dejt att dans med ändå.
    Det är så jävla mycket som måste fixas nu de sista dagarna, tur att man är ledig imorgon. Knyta slipsar kan du göra här.
image17
Detta  är en av mina två favorit-grafittimålningar. Hittade den på en vägg mitt på shoppingströget i reykjavik.  Me likiii.

// Ina-Fina prima ballerina.

Strindberg och Hällström i solen

07:43 (ca.) Sms från Ina till Bim "Kan vi säga 8.10 istället?"
07:47 (ca.) Sms från Bim till Ina "Japp"
08:20 (exakt) Samtal från Ina till Bim "Vart är du?" svar "Bla, bla, bla.. påväg. Vi har ju alrig varit i tid tidigar varför ska vi vara det på sista lektionen?"
08:28 (exakt) Sms från Ina till Bim "Jag går nu du får komma ikapp mig, men jag går långsamt."

Jaha och så gick det då den där sista mattelektionen när vi var dryg 20 minuter sena. Inte vad jag hade hoppats på, men enligt Bim har vi ju alltid varit sena (detta gäller bara henne, jag brukar vara i tid). Det var ju dock bara betygssnack och utvärdering av kursen, men ändå. jag hatar att gör utvärderingar och det såg verkligen ut ´som att vi skulle slippa idag. Men tji fick vi, JOGU fick syn på oss och försåg även Bimse och Ina-Fina med lappar. Blaha blahä.

Hjälpte Bim med gästlistan till balen efter lektionen och innan matsalen öppna. Varför har man satt Bim på att skriva den listan? Att ge i uppgift att ställa upp 200+ namn på en lista i bokstavsrdning är inte ett ansvar jag skulle ge en person som inte kan alfabetet. Men vi älskar dig ändå Bim, även om du inte kan alfabetet. Som exempel kan vi ju ta att O aldrig har kommit före I i alfabetet...

Nu har jag just tvättat håret, vilket var behövligt, med nytt shampoo som jag älskar. Har ju i och för sig haft märket förut, men inte mot mjäll (min systers). Funkade hur bra som helst och luktar underbart. Så nu ska jag ut i solen och njuta av mitt väldoftande hår, Håkan Strindberg och August Strindberg. Nä, menjag menar självklart Håkan Hellström och August Strindberg, men de är ganska lika. Har ni någonsin tänkt på det, mina små vänner?

// Ina-Fina med rent hår och För sent för edelweiss i öronen och Hemsöborna för ögonen.
XOXO


Going... going... gone..

Vad ska jag säga?
Vad gör man?
Vem bryr sig?

Nu har jag kämpat och kämpat, efter det har jag kämpat lite till. Jag har gjort allt jag kunnat och orkat och slutligen blev jag faktiskt godkänd i matte C. Fick beskedet i dag och det var så skönt, jag kunde göra vad jag ville med mitt liv. Bara det att när jag kom hem visade det sig att det jag ville inte gick att göra. Linjen som var mitt föstahandsval till höskolan, anledningen till att jag har kämpat med matten, är inställd. Det kommer inte att bli någon högskoleexamen i Risk manegment.

Vill också file a letter of camplaint. Jag är inte tre år, jag vill inte ta min kuckelimuck-medicin i sådana där barn-doseringskedar. Jag vill ha små "koppar" att ta den i, man den som skött disken de senaste dagarna har inte lagt demdär de ska vara. Jag. Vill. Ha. Knarkmedicinen. I. "Kopp". (Det är hostmedicinen Cocillana jag syftar på, bara så att alla ska förstå Varken godis med brödsmulor eller rent knark med andra ord.)

Var hos Bim idag och limma våra muggar. Dom blev riktigt ful-snygga tillslut. Vi har en förfestsmugg-klubb.

image16
Nu blev ni allt bra avundsjuka va? (Fr.v.) Ohlssons hela mugg, min trasiga som vi fick slå
sönder lite mer för att den ens skulle gå att laga och sist Bims som var trasigat.  

// Ina-Fina... med lagad muggoch G i matteC

Bimse fattar beslut

Det blev ingen brunch på Hattmakarn idag, Bim bestämde nämligen att vi inte skulle göra det. Men hon väntade tills kvart i tio med att säga det, så bet blidde lunch i skolan i stället. en quorn-sallad utan quorn, men med bönor. Jag var inte vegetarian idag inte.

G i matte C, så sjukt skönt.

// Ina-Fina 

Breakfast at Tiffanys

Breakfast at Tiffanys Hattmakarn är det som gäller imorgon. Då blir det två brudar på en "uteservering" med kaffe och andra frukosttillbehör.

Nu i kväll var vi lite festsugna och övervägde att ringa runt till folk som har sovmorgon imorn. Frida, var det enda namn som dök upp. Så så mycket till fest blev det inte. Andledningen till detta plötsliga partysug var att vi kollade gamla festbilder från preAngelica-tiden. Det var en gång liksom.

I dag sattes betygen. woho! Och EVHE fick en värförtänt blomma av oss latin- och italienskstuderande.

Nu blir det bingen så jag är pigg och fräsch till vår frukost/ brunch. 

Peace out
// Ina-Fina... redan hungrig
 


PS! I love me

Missad information som kan vara relevant för de gångna två dagarna, men som troligen inte är det.

Fredag: Peter Sipen var på GGs. Kan han ha skrämt bort folket?

Lördag: På trägårn upptäkte väsldens bästa skattletare (undertecknad) att det finns ett sockerdriksträd som i Pippi där! Vi spekulerade i om det kunde vara ett öl- eller ciderträd och den som kom på det och vågade stoppa in handen skulle få sig en trevlig överraskning.

Det finns säkert mer jag missat.

//Ina-Fiina


Last minute-party

Övertalades i sista minuten att hänga med ut igår, trotsallt. Jag bestämde mig dock för att vara gängets nyktra vimmelfotograf. Vi förfestade hos Cissi för ovanlighetens skull (eller inte).
    Väl inne på Trägårn' träffade vi Linnea och B1 (min banansyster). Jag vill bara säga att Linnea läser min blogg och för att citera henne själv är den aaaasbraaaaa. De båda flickorna var askalas båda två och B1 stod inte stilla en sekund utan hoppade upp och ner till musiken konstant.
    The gang beställde en hel brika med sammanlagt 10 st tequila på och Ohlsson fick en fin liten nätt nota på 658 kr (ca). Två av dessa var mina och också allt jag drack på hela kvällen.
    Vi hittade David och Pontus vid ett bord idag igen och där blev jag hängandes stora delar av kvällen med ett sällskap som uppdaterades med jämna mellanrum. Bland annat så hade jag och Andreas en diskussion om fika-fredagar som ledsamt nog gick i graven för ett år sedan cirka och Bim, en kvinna som vi konstaterad borde studeras när hon är full, för fan vilken stjärna hon är se bara på den här bilden.image15
Hon skulle promt rida på statyn så hon fick ställt sig på Robins rygg så han kunde lyfta upp henne.

Träffade Jesper och Robin också, de hade med sig en kompis som också hette Robin. Han hade på väg till krogen gått förbi en fjortis-fest och till skillnad från de flesta normala människor som skulle tycka att det var lite patetiskt så tyckte han att det var ett ställe fullproppat med möjligheter. Blä, äckel.
    Zäta påstod att han inte brukar vara pinsam när han är ute, men så kom det en liten groda. Egentligen var det ingen groda för han menade att säga det, men han sa det lite olägligt. Det var nämligen som så att vi satt i en trätrapp när en tjej gick förbi, och som alla tjejer vet är det vårt att gå på tå och hålla balansen i skyhöga klackar, och det lät ju en del. Då sa han något om att hon tog i med hela kroppen när hon gick bla bla bla, bara det att hon stannade och väde sig, troligen inte för att hon hörde men ändå. Jag lovar att jag ska luska ut något värre till nästa partyinlägg.
    Min granne Emil blev matad med löv av en tjej som hade diskhandskar på sig. Vem hon var vet jag inte, men tydligen var hon hans första överman. Med det menade de nog att hon var envetnare än honom själv, men så vitt jag vet var hon inte den första. Det var det Bim som var om jag inte minns fel, för henne fick han varken hem eller av kläderna den där gången för länge sedan...
    Charlotta (B1) förklarade för mig och Zäta också att man aldrig kan skylla något på spriten. Vi höll inte med, hon blev nedröstad.

När det äntligen var hemgång hade jag skakat i flera timmar på grund av kylan alla fyllon till vänner jag har inte hade känt av. Vi blev dock fast på gatan utanför i väntan på att någon skulle komma på vart vi skulle efterfesta. Det hände ju dock aldrig, så där  stod vi och Bim och Ohlsson startade godiskrig med de gotter jag lyckades gräva fram ur Bimses väska.
    Jag blev hembjuden till en kompis till en klasskamrat som hade en check på 3000 kr. Vi stod och diskuterade vad de skulle göra med den. Vi enades om mitt förslag att gå till McDonalds och så skulle han säga Hej! Hur många hamburgare kan jag få för den här?
    Vi blev medbjudna till ett ställe som låg vid idrottsplatsen (rimnersvallen), fast inte alls där kom det fram efter en stund utan vid I17 (gamla regementet). Det var dock bara vi tjejer som var bjudna så var solidariska och stannade med våra boys. Beslut fattades om att vi skulle gå hem, var och en för sig. 
    Vi fastnade dock vid Kungsgatan för folket höll på att dö av svält så de tömde Carls korv. Sedan blev det avskedstagande/ kramkalas.
    Vi träffade en kille som även han tyckte jag var vacker (att jag är assnygg/ söt/ vacker har varit helgens tema lite, inte för att skryta dock, inte alls) och att jag bara måste se till att någon målar mitt porträtt. Någon som kan ställa upp?
    När vi äntligen började gå så fastande folket ändå så Robin och jag slog oss ner på stängda Kvarters uteservering tills de andra kom i kapp. Vi fortsatte färden i samlad trupp (moi, Cissi, Bimse, Robin och Jesper) längs gatan som jag tror heter Ridhusgatan. Bim och Jesper fastnade framför en dörr som öppnades och stängdes av sig själv. Jag kom då med teorin, när vi senare pratade om det, att det var nog någon på äldreboendet som just dött och nu var på väg att lämna, men inte riktigt kunde bestämma sig. Inte helt uppskattat av Bim och det var nära att jag fick dela säng med henne igen på grund av mina spökfantasier som hon inte uppskattar.
    Som ni redan sett på bilden ovan så var Bim uppe på en lite drygt 2.5 meter hög staty (kanske närmare 3) även Robin tog sig upp, vi hade skoj.
    Cissi bassonerade ut att hon skulle sova med sminket på i natt igen. Robin undrade varför det var så farligt att sova med sminket på. What's the big deal, liksom? Så nu vet han det.
    Vi såg två harar och plckade syrener också. När jag kom hem mötte jag lille Tiger som ville att jag skulle släppa in honom vilket jag tyvärr inte kunde.

En eloge till kvällens HERO Bim också som förhindrade en eldsvåda som skulle kunna fått förödande konsekvenser. En blomkruka hande ramlat ner över en lampa och det kom rök osv.
 
// Partypinglan orkar inte mer nu.

Som idé var vi bra

(Dettta inlägg började jag skriva på på lördagskvällen alltså igår och eftersom jag inte orkade ändra allt i texten så får ni vara väniga att läsa i förrgår i stället för igår.)

Det inte mycket liv på krogen igår kväll och kvällens höjdpunkt var utan tvekan förfesten på en klippa vid Skeppsviken. Jag blev lite förvånad när jag fick veta att det bara var Ohlsson som skulle med, men igår var det alltså Girls night out with Ohlsson.   
     Jag och Bim drog in till centrum för att köpa bubbel-vatten till våra margaritas. Vi upptäkte då även att det saknades något att blanda i, och att köpa typ 20 plastmuggar som vi sedan skulle bli tvugna att slänga kändes inte helt rätt. Vi kom då fram till att det vore bättre att köpa tre stycken (en till mig, en till Bim och en till Ohlsson) kaffekoppar, riktiga sådana som man har till frukostkaffet. som vi hade skrivit våra namn på om det bara hade funnits permenent marker-pennor. Vi får fixa den innan nästa gång.
    Vi mötes på Willys och drog sedan vidare med trean mot vårat mål, här vill jag bara nämna det att det var tack vare mig som vi fick gå på. Det sa my homie the busschauför själv, vi har en väldigt nära relation för att vara en flicka och "hennes" busschauför. Vi hoppade av och traskade sedan sista biten till skeppsviken, där vi valde ut en klippa med fantastisk utsikt för vårt lilla preparty.
     Där satt vi då och drack drinkar gjorda på drinkmix i pulverform. Den ena en margaritamix och den andra en ice tea-blandning som såg ut som en riktig latte, men som om ni frågar mig smakade apa. Jag gillar inte iste i vanliga fall och blandat med vodka var det inte ett dugg bättre kan jag ju säga. Dessa fantastiska drinkar blandade vi med en av Ohlsson plockad pinne från en buske vi redan klassat som den perfekta pissbusken (för killar). Vi var inte helt förtjusta i idén, men Ohlsson använde den först och vi konstaterade då att spriten i hans drink redan desinfekterat den, först då vågade vi.
    Vi ville haft med oss Cissi den fagra, men hon drog ut med sina mor med sällskap. På väg till bussen hade vi funderade vi över vad vi skulle göra med muggarna som vi bestämt skulle bli våra personliga traditionella partymuggar. Dom e otroligt heta desa muggar. Vi hade olika idéer om hur vi skulle gå till väga. Den som först verkade vara vinnaren var att vi skulle lämna dem på bussen och gå till hittegods följande dag, alltså idag. Vi förfinade idén lite efter att ha kommit fram till att det kanske inte var helt säkert, vi beslutade då att vi skulle gå fram till busscaufören och säga det är nog någon som glömt dessa här. Ja, och så skulle vi ju ändå gå till hittegodset och hämta dem. Detta glömde vi dock så vi fick lite senare gå och gömma dem någonstans där vi kunde hämta dem på vägen hem.

Cissi skulle vi hämta på Mortens (hon är inte typ 40 även om man skulle kunna tro det), men jag protesterade villt för jag var kissinödig som Gud vet vad. Jag blev dock eskorterad in på Mortens där jag fick låna toaletten. Mannen som eskorterade in mig var vän till Cissis mamma och pappa till två tjejer som jag gick i skolan med (här vill jag skryta om att jag kom ihåg hans namn). 
    I väntan på att Cissi skulle dricka upp det galet röda hon satt och sörpla på drog vi bort till fontänen på andara sidan Bäveån. Där stötte vi ihop med två herrar och den enes gravida dam. Singel-mannen (jag antar att han var det, basterat på saker ni nu ska få läsa) ville att Ohlsson skulle först gå i fontänen för ett x antal kronor, sedan plocka blommor till honom ur rabbatten som han själv sedan skulle ge till Bim och mig. Även det senare skulle han få pengar för, en hundring för att vara exakt, Bim oh jag var på för det kunde vi få var sin tequila-shott för. Det var lite take one for the team- mentalitet, men vadå Bim och jag skulle ju få ta emot dem. Detta hände dock aldrig.
    I stället funderade Bim på att plaska lite i fontänen medans jag blev på hoppad av denne tidigare nämnda singel-kille. Det var bla bla hit och "du är så söt och vacker" dit och han undrade om Ohlsson och jag var ett par var på jag svarade JA fär att bli av med honom, han nöjde sig inte med mitt svar och frågade Ohlsson också. Jag vände mig då till Ohlsson och sa Rädda mig!. Gjode han det? Nej, han svarar att han tyvärr inte är tillsammans med någon av damerna han har med sig. Det uppskattede jag verkligen.  Jag fick mig en blommbukett dock, en som jag lovade att ha med mig hela kvällen så att han skulle kunna hitta mig. Jag behöll den, haha, NOT. Tillslut gick de för den stackars gravida kvinnan, som skämmdes lite över de två "män" hon hade dem sig som sällskap, behövde kissa.
     När de gått gömde vi muggarna i muren och Bim och Ohlsson fick för sig att de skulle kissa i buskaget, gör du det gör jag det typ. Jag gav även Ohlsson ett par slag i magen för att han inte hade räddat mig när jag bad honom, han hade dock aldrig uppfattat detta. Hur full var Ohlsson? undrade vi då. Då tyckte Cissi att hon var frärdig och hade dessutom fått vänta, så hon kom till oss. Färden gick mot GGs där vi kom in gratis med våra band. Vart de galna förmånerna var vet vi icke.
   
Där inne var det dött som i graven och vi stod och pratade med tjejen i garderoben, som var den enda där nästan. Det kom lite mer folk dock efter ett tag och vi flumma runt så gott det gick på övervåningen. My kom fram och bad m ursäkt för det som hänt i fredags som hon sa (men det var 4-5 veckor sedan). Så allt  är fina fisken där. Emil däremot kör fortfarande med the silent treatment och han kommer inte ens fram och pratar med sina vänner när jag är med. Kommer han någonsin växa upp? Bryr jag mig egentligen? Ja lite, men jag gillar inte när folk inte tycker om mig och inte ens kan bete sig hövligt till råga på allt så är vi ju grannar dessutom.
    Bim försökte "kapa" min öl, vilket jag inte var så förtjust i och drog den ur munnen på henne. Inte uppskattat, men hon gav igen senare med att spilla ut ännu mer öl över mig, halva Ohlssons öl för att vara exakt. Klänningen bör tvättas. Vi åt sesamkakor vilket var jobbigt att äta på fyllan upptäkte vi. Ohlsson Cissi och jag delade på EN tequila-shott. Inte det lättaste, men de hade ju gått och handlat utan Cissi och mig och vi ville ju också vara med. 
    kom fram en kille till mig som kände igen mig och visste en jävla massa om mig. Vem han var kan jag inte svara på, men han hette visst Andreas. Bim sa, när jag pratade med honom, till Ohlsson att det inte var någon fara på taket där inte för han var inte min typ. Varför detta var viktigt att försäkra om vet jag inte, men sant var det. Jag gillar inte doften av spya nämligen.
    
Efter att Cissi dragit hem till en polare tröttnade vi ganska snart och gänget drog till Harrys, där vi (bim och jag) också kom in gratis. Jag slutade dricka när vi bytte ställe, men de andra var i gasen som alltid. Här hände det inte heller så mycket förutom att jag var lite utstött (tredje hjulet nästan när Cissi kom tillbaka och Bim hittade "sällskap" blev jag dumpad), vi pessenterades för Ohlssons syster, vi träffade David och hans kompis Pontus, en tjej slog en kille i uvudet med en flaska och jag halsade en halv stor stark. Vi hade en disskusion om hur fina Ohlsson och Cissi var på kortet jag har på bilddagboken och i slutet råkade jag "sno" alla Olssons grejer hela tiden, tröja, körkort (han är sig inte lik) och slutligen hans plånbok som han höll på att lämna stället utan. 

 På väg hem var vi ju tvugna att hämta våra muggar. De var då fortfarande hela och fina tills jag sa till bim Ska vi gena genom häcken? Hihihi. Jag var inte seriös, men det var bim. Hon skulle hoppa över och började med att först kasta över sin väska och sedan påsen med muggarna. Men jag trodde att de skulle hålla juuue. var sedan hennes försvar. Det gjorde de ju inte. Jo, en höll den konstaterade vi fick vara Ohlssons, eftersom han var oskylldig och han var inte ens där. Efter det så gjorde Bim en sista Bim-grej och genade genom dagiset.

// Ina the party animal

Partygirl

I'm tequila-girl
 I'm beer-girl
 I'm umbrella-drink-girl
 Not so much cosmo- nor martini-girl however
 Some times I'm "vodka right out of the bottle"-girl
 So to sum it up I'm partygirl and tomorrow I'm off to make the morld a less sober place.

Is it Ingmar Stenmark?
Is it a Imse Vimse Bimse?
No, it's Party-girl!

(Jag ursäktar mig med att jag ä'r väldigt väldigt trött.)

Kvinnor steriliseras på krogen

Att flickor får prepatat i sina drinkar som inte hör hemma där är ingen nyhet, men att dessa våldtäktsmän nu tagit det ett steg till är kanske inte lika välkänt och därför vill jag nu uppmärksamma er på det.
     Rohypnol är något jag tror de flesta har hört talas om , men förhoppningsvis inte kommit i kontakt med, en drog som gör det enklare för våldtäktsmanen (för det är väl det man måste klassa dem som) att få med sig sitt offer och att sedan våldföra sig på dem.
    Rohypnol har nu fått en följeslagare, progesterex. Låter det bekant? Ja, kanske använde veterinären det när han skulle steriliserade din häst eller kossa. Det används alltså för att sterilisera större djur, inte tillfälligt utan permanent. Men det är också en tillsammans med rohypnol något som enligt ryktet kallas date rape drug.
    En kvinna som får detta i sin drink kommer alltså inte kunna bli med barn vid våldtäkten eller ens senare i livet, hon kommer dessutom befinna sig i ett sådant tillstånd efter intaget av preparatet att hon inte kommer minnas vad som hände under kvällen. Smidigt och bra på alla sätt och vis för förövaren, mindre bra för den kvinna som blir utsatt.
    Progesterex är väldigt enkelt att få tag på, det är bara att be veterinären. Det finns hemsidor som förklarar hur man ska använda preparatet och det kan komma att bli något som slår igenom i nattlivet.
    Var därför försiktiga och håll ett öga på din drink eller din vänninas när ni är ute, ta inte emot något från någon du inte vet att du kan lita på.
   
"Upplys" andra din närhet!

(Detta är baserat på ett mail från Birgitta Olofsson sjuksköterska och doktorand vid Umeå Universitet.)

//Ina

Sexuellatrakaserier på skola

Min 15-åriga syster blev idag beskyld för att ha haft sex med en klasskamrat inne på skoltaletten. Killen hade jävlats med henne så hade han "slängt" inne henne på toaletten och följt efter och där efter blockat dörren, varpå ett gäng hade ståt utanför och "hejat på" dem. Lite olägligt hade skolvärdinnan dykt upp och fått nys om händelsen, den 24 år gamla kvinnan fann det då lämpligt att gå till rektorn och skvallra om elevernas otukt i skolans lokaler. Det hela ballade ur totalt och fick sådana proportioner att det hela blev väldigt skrattretande. Rektorn kontaktade nämligen deras ansvariga klf som ringde hem till mamma och berättade om det de antog hade hänt.
Det är här de sexuellatrakaserierna kommer in, de hade inte ringt killens föräldrar. Min syster ska dessutom ha samtal med skolhälsan om vikten av att skydda sig, inte falla för grupptryk och liknande. Detta har inte tagits upp i killens fall. Flickan ses här alltså som antingen ett offer eller en fresterska, jag vet inte vilket som skulle få syrran att bli mest rasande. Och ja, detta kan klassas som trakaserier.

Ska man då med opartiska ögon se på hela händelsen så kan man ju resonera som så att den unga värdinnan gjorde det hon tyckte var lämpligast i situationen. Fast hur troligt är det att två elever skulle knulla inne på en skoltoalett med 10-20 pers utanför som ropar, gormar och dunkar i dörren/ väggen? Inte så speciellt troligt, väldigt få skulle nog dra slutsatsen att de tu hade sex bara för att en handfull av skolans omognaste pojkar står och bassonerar ut det (vilket i sig sänker trolighetsgraden ytterligare).
Skolan agerar efter bästa förmåga, men det blir ju bara fel. Väldigt fel. Skolan ska till och med skynda på med sexualundervisningen på grund av det inträffade. Killen förbises dessutom och man fokuserar bara på tjejen.

Sedan har vi det faktum att folk i alla "moderna" tider haft sex på skoltoaletter, who the fuck gives a damn? Ingen! förutom de oerhört pryda. Ska folk ha sex är det deras ensak.

Jag som tjejens syster finner det hela ruskigt fånigt och våra föräldrar är så rasande för att skolan har gjort en hönsfarm av en fjäder. Hur skulle du reagera som utsatt? Som familjemedlem? Man kan nästan bara skratta åt det.

// "Toalett-knullarns" syster.


Tillskott till sommar-garderoben

Detta inlägg skulle publicerats igår egentligen, men datorn och jag hade... låt oss kalla det en liten dispyt så det blev aldrig av.

Egentligen är det fattigt just nu och oerhört tunt i kassan, men det blev ändå lite nyförvärv till min sommargarderob.
image13
En klänning med det nya djungelmönstret Moas syster hade pratat om och en bikiniöverdel till den underdel jag redan har. Ville ha något enkelt då det är mönster på underdelen.

image14
En fin skarf kände jag att jag var i stort behov av... men jag ursäktar mig själv med att de reade ut dem för halva priset.

Det var på Överby denna shopping ägde rum och jag och Bim vimsade runt i jakten på en väska och ett par skor till mig som funkar ihop med min balklänning. Hittade dock självklart inte det vi sökte så jag kompenserade med ovanstående liksom... :P

För övrigt höll jag på att trampa i en spya och på Rusta har de snygga stövlar (gummistövlar) men största storleken jag kunde hitta var 38 och jag kom inte ens nästan i skon.



 


Fortfarande ingen tur!

Hur jag än bär mig åt så kan jag inte få tag på ett sommarjobb, ingenstans går ett sådant att hitta... som de vill ge mig det vill säga. Jag har sökt typ tusen och ett jobb, men oftast får man inte ens något svar. Dålig stil kallas det, alla arbetsgivare som inte hör av sig till samtliga sökanden, även de som får nobben, borde skämmas. Vi som sökt går och väntar och väntar och inget händer. Det är galet frustrerande, men vad gör man. 
Det finns en viss risk att detta blir den lataste sommaren i mitt liv då jag inte verkar få något jobb.

Fick veta idag att jag får MVG i både Svenska B och C, vilket innebär ytterligare 150 poäng till MVG-högen (som inte är så överdrivet stor som det kanske låter här). Imorgon får jag även besked om angående 100 poäng Projektarbete, hoppas på ett VG i alla fall.

Nu är det strax dags för min körlektion och inna dess måste jag hinna lämna in min aarbeten till Therese i fiolsofin. Det blev i slutändan mest meningslöst dravel.

Ciao! :D
 

Watch that girl

Jag sa ju igår att jag skulle berätta om balklänningsprovningen som ägde rum igåreftermiddag, so here it goes. Vi började vår jakt på Stil. (Stil? sa Nicklas. Tantaffären? Men ja det var där vi var, de har faktiskt festblåsor också, så det så.) Vi, eller snarare jag provade em mängd olika klänningar en del lätta att komma i, andra inte; somliga gick att stänga, somliga inte. Ja, ni förstår.
    Så var det då Fridas val som skulle provas, en persikofärgad sak som såg ut som en drömbakelse eller något i den stilen. Ska sanningen fram så har jag tidigare varit inne i den affären med Bim, när hon skulle visa mig sin klänning och lägga handpeningen på den, och under tiden traskade jag runt och tittade (kan hända att Bim tittade med mig för det har ju varit ett jävla tjat om att jag ska gå på den här nedrans tillställningen) Och då tittade jag på den här klänningen bland annat.
    Det är ju dock inte det som är sanningen, eller jo sanning är det ju fast inte den del av sanningen som jag känner att jag måste lätta mitt hjärta angående. Djupt andetag och en suck. Jag total ratade klänningen. Den såg ju så... så... ja, jag vet inte riktigt. Men som Frida sa när vi kollade runt Det är ofta så att den klänning du tycker ser ful ut kan vara jst den som är finast på.
    Jag fick ju i alla fall på mig klänningen och tada! image8
Bim ville tydligen inte ha med hela mig, men ändå. This is THE dress! Mitt nagellack smälter liksom in i klänningen lite.

Imorgon ska jag leta skor och väska till, vi får la se hur det går. Klänningen ska läggas upp lite ocg så också så på måndag ska jag dit igen med de skor och den BH jag vill ha till. Jag vet dock inte om jag vill ha någon BH under eftersom den kommer att synas där bak under all snörningen och det känns inte så snyggt.

Här kommer bilder på de övriga provningarna.
image10
Stilig klänning med band som går runt om. Galet stor upptill dock, kanske mer till för Pamela Andersson eller Jordan.

image11
Den här ÄLSKADE jag, men Cissi har en likadan. En exakt likadan.

image12
Fin, men tråkig färg och det skulle bli alldeles för mycket jobb för att få den att sitta bra.

Kommer nog att behöva sådana där dra-in-allt-fett-strumpbyxor till och en rejäl bantningskur de närmsta 14 dagarna.

Tack till:
Bim Karlsson, bästis och smakråd.
Frida Arvidsson, vännina, smakråd, klännings-snörare och finnare an klänningen.
Till de båda för att de blev lite gråtmilda så som en mor borde bli, men min mamma aldrig kommer att vara.

//Ina... på väg till ett födelsedagskalas

En pjäs om tankar

Började kanske inte dagen så bra med att komma sent till engelskan där vi skulle skriva om filmen Of mice and men baserad på bken av John Steinbeck och regisserad av Gary Sinise som även har en av huvudrollerna, den som George. Fast allt det sa jag i inlägget från imorses.
Sedan var det redovisningar av filosofin. Linda och jag gjorde det bästa vi orkade med och hägde på samma sak som alla andra. Vissa var dock lite mer kreativa.
Först så var det Johan och Daniel som spelade upp en pjäs om hur det hade sett ut om Platon och Nitsche hade bott ihop, de åkte bil till affären och shoppade. Riktigt bra presterat och, skulle jag tro, ett solklart MVG. Mycket orginellt och fantasifullt av dem, guldstjärnor i kanten på den från mig.
Up next were Herman och Johan (en annan Johan, vi har tre stycken). De satsade på power-point, inget illa med det, absolut inte. De gjorde en galet bra redovisning de också. En brevväxling mellan Zenon (eller eventuellt Zenica) och Kirkegaard, och i presentationen fick Naken-Janne vara Zenon och Naken-Danne (den tidigare nämnda Daniel som även var "kommentator") var Kirkegaard. Mycket underhållande, med bakgrundsmusik och grejer. Även här ett potentiellt MVG-arbete med guldstjänor i kanten.

Efter skolan skulle vi dra iväg för att prova balklänningar till mig, vilket gick jättebra. Fast det orkar jag dock inte skriva mer om nu. Däremot vill jag berätta om hur jag och Bim var inne på Lidex där jag köpte en This is not a plastic bag-påse. En med rosa text gjors i ekologisk bomull. Jag går till kassan med min påse, och lite extra saker, och skulle betala. Kan ni gissa vad det var som hände? Jag fick min This is NOT a plastic bag-påse  i just en PLASTIC BAG. Jag var upprörd på gränsen till upplösningstillstånd, men jag sansade mig.

image7
Avrundar med en bild på brudarna som hjälpte mig hitta klänningen som jag ska beträtta mer om imorgon och visa lite bilder på.

Sov sött
// Ina-Fina... med en klänning och en HEL baldejt.

Balklänningar

Gick tidigare från latinet alldeles nyss för att Bim och jag skulle gå och hitta mig en klänning till balen. Ja, ska jag promt gå så måste jag ju ha en sådan också. Men när jag väl "smitit" iväg och riger Bim visar det sig att hon sitter påden lektion hon sa att hon inte skulle ha.

Det blir nog lite bilder på diverse kreationer senare idag.... har ju inget bättre för mig liksom. Hittar jag en balklänning så är det "bara" skor, väska, smink, smycken you name it kvar innan den stora dagen. Baldejt har jag dock, Frida har lovat mig halva Ohlsson ovh av Bim ska jag få lite Niklas också så det kommer väl sluta med att jag har mest baldejt (om man mäter i procent eller promilleeller nått'). Ingen av dessa båda unga herrar vet dock om det än så vitt jag vet.

Nu ska jag gå för att finna mig en "antik" snubbe med kopling till latinet för det, liksomallt annat, ska redovisas nästa vecka. I hate my life right now!

//Ina... i väntan på Bim och bättre tider.

Wake up alone

Fredag idag! Wei. Det är en timme kvar tills vi börjar och då ska vi ressensera filmen Of Mice And Men med Gary Sinis (någon som kommer ihåg radio-reklamen Filip och Fredrik gjorde för femman en gång för länge sedan då de rabblar kändisar i filmer som skulle visas och i slutet så sa den ene Gary Sinis om och om igen?). Jag är nästan klar att gå bara det att jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig och inte har jag fått någon frukost än heller.   =,( 
Skulle ha varit ut till Grebbestad i eftermiddag, men eftersom jag inte ska provjobba i helgen som det ser ut så blir jag kvar hemmai TV-soffan. Ska maila Pia om en stund så får vi se om jag hör från dem igen.... någonsin.

God morgen på er

Back in the game

Kollade lite statistik och det visade sig att jag har haft 4 unika sidvisningar idag (ingenting jämfört med bims 50+, men ändå). Det betyder förhoppningsvis att jag håller på att återhämta mig efter min långa frånvaro på ca 8 månader. Känns skönt, skulle tro att det är mina gamla vänner som har tittat in igen.

Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar innan jag kan gå och sova, under tiden har jag målat ALLA mina naglar med ett korall-färgat nagellack. Känns vårigt och lite kul liksom.

Kommer nog inte bli något sommar jobb på Väderöarna eftersom den J**LA kärringen jag har haft kontakt med inte svarat på det mail jag skicka i fredags och jag skulle varit dit nu i helgen.

//Ina... lite bisviken, men med glada naglar.

Konsten att "proffs-blogga"

Jag vet inte vad jag ska kalla det annars för det är ju det som de gör, de får betalt på olika vis för att blogga. Det har blivit Bimses mål att försöka tjäna pengar på sin blogg då inte har någon annan inkomstkälla nu i sommar som det ser ut för tillfället. Men jag då? Jag vill också ha en massa människor som läser min blogg, inte så att jag vill ha en massa pengar för det (även om det inte skulle sitta fel). Jag vill ha trogna och nöjda läsare. Jag har en, tror jag. Ulrika. Och för att hon inte ska överge mig så ska jag skriva något mindre gnälligt.

Jag ska skriva om den nya hårkuren, korv. Min syster kom hem från sin farmors syster idag och det såg helt klart ut som om hon hade doppat huvudet i fågelbadet, men det torkade aldrig. Först var hon ledsen och ville inte säga vad det var som hade hänt, men så efter ett tag berättde hon att Robin T. hade tagit sin korv och gjort så och så visade hon med en ruffs-rörelse hur han hade kletat korv i håret. Kände inte för att pussa henne på huvudet.image6 

Shopaholic

I dag fick jag lyckobesked redan på första, och enda, lektionen, jag klarade båda omproven i matte som jag gjorde förra veckan, med marginal. Det är så skönt att jag skulle kunna fälla en och annan glädjetår. Sen var det fisk till lunch och Fatima var salig över hur gott det såg ut och sedan också visade sig smaka. Hon åt allt på tallriken vilket inte var lite men Fatima hon är liten och troligtvis mätt i en vecka framöver.

Jag drog en sväng till banken och tog ut en nätt summa pengar som förhoppningsvis ska täcke resten av mina utgifter till studenten. Det blev efter det en obligatorisk skoppingrunda längs Kungsgatan och i Galionen. Jag hittade en väska så jag kan matcha Bim (eller Ohlsson lite beronde på vem som har ansvar för väskan nästa gång).
Hittade lite dödligt nädvändiga saker också som ett 5-pak med strumpbyxor som snart blit för ljusa och en maskara.
image5
Första gången jag provade denna mascara älskade jag den volym och längd den gav mina ögonfransar. Sedan på kvällen kom dödsstöten, åtminstonde trodde jag det och det kändes som att jag skulle dö. Jag stod i duschen och skulle skölja bort mitt simnk när jag plötsligt står där med ögonfransarna i näven, än en gång tordde jag. Jag flög ut ur duschen för att förfärat beskåda mitt nya franslösa jag. De satt kvar dock, perfekta och med sin naturliga svarta färg som alltid.
Förfäran övergick i förundran. Jag hade tvättat bort bara mascaran och den lossnade i små "slemiga" slamsor utan att lämna ett spår efter sig, inte på fransarna och inte under ögonen heller som mascaror har en viss tendens att göra. Jag blev förälskad i denna mirakelmascara och köpte därför en egen. (Denna händelse inträffade innan jag läst om hur den fungerar.)

Fick för mig att BUSA, som folket kallar det, igårkväll. Resultatet blev diskret och förvånansvärt jämnt. Det var faktiskt jämnt överallt förutom på hälen och i en liten rand under brösten (bilring månne?). Ja, och så var det ju det att man inte kan vara snabb nog med att tvätta händerna efteråt. Linjerna i mina handflator har aldrig varot så markanta som de var i morses när  jag vaknade, vi kan ju nöja oss med den informationen.

// Shopaholic 

Skitbruna fötter

Tisdag den 13 maj 2008 är på inget vis en speciell dag, utan en helt vanlig jävla tisdag. En tisdag med sovmorgon, italienska, engelska och estetisk verksamhet. En tisdag som flyttas från högen av framtida tisdagar till högen med använda/ gångna/ passerade tisdagar. Inget minnesvärt alls med andra ord.

Vaknade i morse och insåg att min brunaste kroppsdel inte är ansiktet eller armarna som jag tycker utsätts för solen konstan. Nej, där ligger faktiskt mitt ansikte i lä och jag vet inte varför. Den del av min kropp som är brunast är hur som haver mina fötter. Jag finner det hela väldigt intressant, vad beror det på liksom? Jag har ju självklart funderat på det hela en hel del och det jag har kommit fram till är att det måste bero på att jag ALLTID (nästan) går i ballerinaskor.
Japp, 300 dagar om året traskar jag omkring i ballerinaskor. Övriga dagar är det antigen snöigt stövell-väder eller så är det sommar och då är det inge skor som gäller. Jag "blottar" alltså fotryggen hela tiden vilket har lett fram till att den blivit brun burn brun (gäller självklart inte en forrygg utan båda fotryggarna).

Todays kiss on the lips

image3Läppglans från E. FUNKHOUSER på mina läppar.

It´s alive

Jag ska åtminstonde försöka blåsa liv i den blogg jag en gång älskat så högt och vårdat så ömt. Först ska jag försöka fixa det här med lösenordet för i höstas fick jag ett tillfälligt, kan ju inte hålla på att logga in på mailen varje gång jag ska in här. Det får bli något man minns, något som funkar i alla länder, något basic.

Den här bloggen behöver även ett tema, inte bara mitt liv för det har jag min metroblogg till.

Love The One, The Legend and The Girl Next Door. 

RSS 2.0