'Cos i had a bad day

Det  har utan tvekan varit en värdelös dag. Dagen gjorde en rivstart med 90 minuter franska och sen lite avslappnande svenskaprov om relism och naturalism (Émile Zola och Fjodor Dostojevskij är två riktigt mysssssiga snubbar).
    På lunchen gjorde Ullis så att folk satt spegelvänt, när hon satte sig spegelvänt till mig fick hon fingret. Detta fick henne att, som hon så fint uttrykte det, nästan svälja OCH hosta upp sitt adamsäpple, hon höll alltså på att sätta adamsäpplet i halsen. Där snackar vi ironi.
    Efter denna "nära döden upplevelse" ville hon ha sin hämnd. Det gjorde hon genom att lite smidigt daska till mig i ögat med en bunt med papper. Inte så lite smärtsamt vill jag påstå, men det är kanske bara jag som är klen. För att avrunda en genomrutten skoldag så hade vi matte och för att få en liten vitaminkick (den uteblev) så köpte jag en muffins (socker, mmm...)  och en appelsin (C-vitamin).
    Men idag fick jag klart för mig att apelsiner är agresiva frukter, dom tvekar inte att ge en ett ordentliget sprut i ens andra öga, det som inte redan har fått stryk.
    Så slutligen för att få det perfekt kassa slutet på en underbart kass dag så gjorde jag lite te (jag har just slukat lite drygt en liter te, jag kommer kissa i sängen i natt ;-)). Och vad kan gå fel med te?, tänker säker du nu, men det är mkt som kan gå fel med te när man har en kass dag.
    Jo, det gick till så att den nya vattenkokaren gjorde vattnet JÄTTEvarmt, vilket jag inte är helt van vid för jag brukar göra det i mickron och då kokar det inte, så när jag skulle luta mig tillbaka och njuta av lite tv-tidsfördriv och mitt te bränner jag mig. På bröstet! 

Men vi har haft det lite roligt idag oxå, jag och rösterna i Lindas huvud. En kille i min klass som är väldigt rolig hade i nte möjlighet att närvara på mattelektionen såhan bad oss framföra detta till läraren. Han dikterade ihop ett brev det var tänkt att Linda skulle läsa upp. Han ville att Ullis skulle skriva "med sorg i modet" och en massa annat roligt. Typiskt nog föll det på min lott att läsa upp detta så vackert ihop diktade medelande, för Linda är en fegpropp. Det hade kanske kunnat gå bra men alla andra skratta och då skrattade jag oxå. Läraren fann det inte lika underhållande som alla andra, han ansåg att man kunde gå på lektionen även utan bok.

Jaja, det var det det. 
MVH Otursfågeln (Axelsson) :-P

Jag fångade en räv en dag, men inte brevbäraren idag

Idag har jag jagat brevbäraren. Målet var att springa i kapp honom och låta honom ge mig posten i handen. Detta var en självisk tanke, så att jag skulle slippa gå in, hämta nyckeln till brevlådan, gå ut, låsa upp, ta ut posten, låsa den, gå in igen och hänga upp nyckeln. Ni förstår säkert varför detta känndes så ansträngande, specielt med tanke på att det är minst fem meter till brevlådan... eller ja, max fem. Det blir typ tio meter fram och tillbaka. Jag hann inte och det hela fick bara till resultat att jag nästan sprang in i hans cykel. Det var en god tanke i alla fall.

På bussen hem idag såg jag en liten kille, 8-9 år, och jag tänkte Borde inte han vara i skolan redan, eller fortfarande? När jag var så liten hade vi ta mig tusan inte sovmorgon så jag tog förgivet att han försovit sig eller liknande. Jag säger bara det dagens barn alltså, vad ska vi göra med dem? (Jag säger inget om dagens ungdom för det finns ingen mening det, de är redan försent, de är redan förstörda och förslappade.)

Igår hade jag problem. Jag "försov" mig och höll på att komma försent till en lektion som jag kom på att jag inte hade när jag kommit till östra. För dem som inte vet det så ligger östra (tågstationen) tre minuter från min skola och treton hemmifrån. Jag hade inte behövt skynda mig, jag hade kunnat ta det  hela med ro och sluppit få hårspray i ögat tex.

Jag vill avsluta med att säga att jag hatar vägarbetare. Varför måste de jobba där jag bor? Varför måste de börja borra prick kl. 7 på morgonen. När jag säger prick då menar jag prick, inte en minut senare sen slutar de inte förrän kl. 18.00 på kvällen heller. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Som att det inte vore nog att jag inte längre har ett riktigt kök och betongdamm överallt. LÄGG NER ALLT VÄGARBETE som börjag före kl. 10.30, tack!

RSS 2.0