Because Markus told me to

Nu sitter jag här och ska blogga om hur sjukt mycket tur i oturen jag har haft idag. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag sitter här. Jag skulle ner till Skavsta för att hämta Z och Ohlsson och jag kände redan från början att bilen inte ville starta. Den var dummare än vanligt. Jag fick typ en miljon kärringstopp, vilket jag inte brukar ens med Zs bil. Jag lyckades ta mig iväg i alla fall, men det kändes verkligen inte bra.
   GPSen ville att jag skulle ta vägen genom Stockholm, velket jag inte ämnade göra. Kunnig om vägarna som jag är råkade jag dock svänga av för tidigt och svängde in på Brommacenter i stället för att vända skutan. Varje gång jag saktade in så ville bilen dock dö. Jag kom in på parkeringe och stannade en minut för att byta radion i mobilen mot vanlig musik och viktigast av allt, samla mina rädda små tankar.
   När jag sedan skulle starta bilen igen så gick det nästan inte. Jag fick panik, men lyckade backa ut. Jag körde bort mot rödljuset och bad en liten bön att det inte skulle hinna slå om till rött innan jag kom fram, men det gjorde det. Det tog mig sedan två gröna öppningar innan jag på den tredje tog mig ut. Två stockholmare hann bli arga på mig och köra om:'(
   När jag sedan försöker accelerera gick det inte så bra. Bilen kunde inte, på någon växel, ta sig över 80km/h. Paniken grep tag i mig och jag kände hur tårarna började forsa och andningen blev något som liknade hyperventilering såpass mycket att det nog var det närmasta jag någonsin kommit utan att dra igång på riktigt. Jag insåg till min stora förtvivlan att jag inte hade något annat val än att åka hem. Och tårarna forsade.
   För varje gång jag saktade in så blev maxhastigheten lägre och lägre nästa gång jag skulle öka på lite. Det var nätt och jämnt att jag lyckades ta mig till parkeringen. Och där fanns det först ingen plats på vår halva så när jag skulle backa ut och åka till andra halvan så ville inte bilen gå igång och när den väl gjorde det så funkade det inte att lägga i backen! Tills lut så kom jag in på en ledig fick, men kom snett och fick inte gång bilen så att jag kunde ställa den rätt.
   Väl inne i hemmets trygga vrå gjorde jag allt jag kunde för att se till så att de skulle komma hem igen, men eftersom mina bekanskaper i Stockholm är väldigt begränsade så fick killarna ta en flygbuss och så kom jag in till stan för att hjälpa dem hem på tunnelbanan.
   När vi kom till brommaplan så skulle killarna promt ha mat så vi missade bussen hem och fick gå 3,5 km mitt i natten. Jag var inte nöjd! Believe it or not, inte nöjd alls.

PS! Jag skrev det här igår. Nästan allt, utom slutet faktiskt. Men fick så brottom in till centralen att jag int ehann avsluta. DS

//Ina


Sagan om Aldrig och Jag

Jag säger ofta "Jag ska aldrig [...]!", till skillnad från Alfons som "ska bara". Lite väl ofta kanske. För tar man en titt i högen av förlegade, redan gjorda, ska aldrigs så hittar man ett sammelsurium av både seriösa och mindre seriösa utlåtanden. Allt från "Jag ska aldrig äta oliver, de är äckliga!" till "Jag ska ALDRIG BO I STOCKHOLM!". Kan aldrig nog understykas och markeras hur aldrig jag skulle bo i vår svenska huvudstad, men vart bor jag? Jo, i just Stockholm.
   När jag väl flyttade till Stockholm så drog jag till med ett nytt aldrig. Jag skulle nämligen aldrig köra bil i Stockholm. Jag har stått fast vid det och skulle någon fråga så säger jag fortfarande att jag aldrig ämnar köra i trafiken öster om Örebro. Men... riktigt så har det ju inte blivit. Det blir aldrig som man tänkt sig heter det ju. Jag körde bil i stockholm och fick så snällt ändra det till "jag ska aldrig köra bil ensam i stockholm". Idag gjorde jag det, så nu heter det "jag ska aldrig köra bil i stockholms innerstad i rusningstrafik!"
   
Det finns självklar sådana aldrig som verkligen kommer att inträffa just ALDRIG. Jag ämnar bland annat aldrig göra en saltomortal ut ur ett flygplan (så vida inte mitt liv hänger på det, om ens då) även om jag är säkert förankrad i en fallskärm med 100000% utvecklings-garanti. Det är ett aldrig jag tror att jag kan hålla. 
   Skulle jag någonsin göra detta så kommer jag troligen inte leva att berätta om det. Jag skulle störta mot marken i en rasande fart samtidigt som mitt tragiska liv hade paserat i sepia för mina ögon innan jag skulle förvandlas till en blöt fläck på marken. Kanske hade jag dock flugit upp i himmelen alldeles serafisk och sedan blivit dyrkad av en bunte illa funtade seloter. 
  
Jag ska aldrig utföra handlig så pass dråplig att jag Schavotteras i media. Fast jag vill inte schavoteras alls, så det är nog bäst att inte bli känd what so ever. Det kan ju verkligen inte vara svårt att undvika.  

Ett annat aldrig som jag dock känner kryper fram ur mina innersta gömmor är "Jag ska ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG bli som mamma!". Ju äldre jag blir ju fler drag ser jag hos mig själv som jag ogillar. Fast alla säger väl att de aldrig ska bli som sina mammor och ändå blir vi det. Sancta simplicitas, heliga mångfald.

Ett litet rädisehjärta till min mamma dock.

För att sammanfatta är jag nog drottningen av aldrig. Ja, jag kröner här med mig själv till drottning av aldrig. Long live the queen! Ni ska buga. Buga, säger jag! 
   Eller kanske inte, jag är alldeles för sardonisk för att bli drottning. jag hade hånat alla mina servlia små undersåtar. Saknar den rätta sangviniska andan också, och denna min ständiga salvelse.

kanske skulle jag ta och skriva ner alla mina aldrig och lägga dem i en schatull så att jag vid min dödsbädd kan hålla ett tal för mina barnbarn om att de aldrig (där har vi det igen) ska bli som jag.

Jag lämnar er med visdomsord jag aldrig kommer följa själv: Man ska aldrig säga aldrig!

//Ina-Fina

Morrrrr...

Det går helt enkelt aldrig min väg. Jag fick ett tips om ett jobb. Jag städade bort lappen med informationen. Jag hittade lappen igen, mitt framför nösan på mig. Jag ringde. Hon var på semester. Nu ämnar jag skita i allt och krypa mer med bäbis i soffan och se på That 70s show. Sen får jag fortsätta mitt duktighetståg och laga pannkakisar till älsklingen.

//Ina-Fina och Shambles signing out


Och jag som trodde att jag var pinsam

För ett par timmar sedan kunde jag inte få upp tvättmaskinen hur jag än försökte. jag gjorde som man skulle som man brukar, jag gjorde det hårt, jag gjorde det lite åt sidan, jag gjorde det lite uppåt, jag gjorde det tryck mot luckan och jag gjorde det med desperata ryckningar. Nada, den gav inte med sig en millimeter! Så jag ringde Z och skvallrade om hur dum den var. Det vet jag inte om jag borde ha gjort. Hans kolega la sig också i och båda mer eller mindre idiotförklarade mig med saker som "har du tryckt på knappen" eller "är det klar då". Hallå hur dum tror ni att jag är egentligen?
   Efter detta inte så givande samtal så blev jag sur och gick därifrån, men envis som jag är kunde jag inte låta bli att försöka igen och då händer det som inte får hända efter att man ringt sin pojkvän bara för att tvättmaskinen inte går att öppna. Den glider upp hur enkelt om helst, som om den aldrig gjort annat. Oh, shit. Vad som helst men inte det här! tänkte jag då, men skickade ändå iväg ett sms för att meddela att problemet var löst. Av yours truly.
   Meeen när jag skulle ta ur tvätten insåg jag att den var blöt, vilket den måste ha blivit under att av de små sesam öppna dig-experiment som Z fick mig att göra. Så jag stängde och startade centrifugering. And guss what! Nu går den inte att öppna igen. Så våra kläder är inlåsta där på obestämd tid.


Dö tvättmaskinen! Dööö!!!


Vad för en sorts "hemmafru" är jag egentlige om jag inte ens kan få maskinen att öppna sig. hade jag gjort ett desperate housewifws-test hade jag säkert blivit klantiga Susan. Åh!

//Ina-fina


Vart bor du lilla råtta? I DITT hus!

Z och jag var på IKEA i helgen för att kolla på adventsljusstakar till våra fönster. Som alltid blev det lite annat smått och gott också. Bland annat en ny mus till min lilla bäbis, Shambles. En vit mus den här gången och det var nog trevligt för Lars och Åslög att få lite kvinligt sällskap. Majken, som hon heter, blev en omedelbar dundersucce. Antagligen är hon så rolig  för att hon fortfarande har lapparna på rumpan kvar så hon låter och fladrar lite mer när Shambles får henne att göra små saltomortaler i luften.

//Ina-Fina

PS! Ingen av ovan nämnda möss är levande. Varken tygråttorna Lars och Majken eller den batteridrivna Åslög.


Järnspöken

Min katt leker med något som inte finns. Kanske är det ett musspöke. Kanske har han livlig fantasi. Han gör det ganska ofta.
   I dag hände det jag visste skulle hända, jag gick vilse. Eller rättare sagt, jag gick åt fel håll när jag kom ut ur i affären. Jag gick åt det hållet jag kom ifårn, vilket inte var hemmåt. Jag började prata med mormor så jag märkte på väldigt länge inte att jag gick i fel riktning. Det blev en mycket längre promenad en den jag planerat i ett iskallt stockholm. 

//Ina-Fina

Upp stiger solen, torkar bort allt regn

Det är soligt ute! Det har hänt typ två gånger sedan jag flyttade hit. Nej förresten, det här är andra gången som solen lyser sedan jag flyttade hit. Stockholm tycks mig så dystert, men idag sk ajag ta mig ut en sväng har jag tänkt. Ska vidga mina vyer. Utforska okänt teritorium. Beträda okänd mark. Jag ska gå på expedition! Ska "bara" först ;)

Måste komma ihåg att ringa J i kväll. Måste komma ihåg att ringa J i kväll. Måste komma ihåg att ringa J i kväll. Jag komme rinte komma ihåg att ringa J ikväll. Det har jag glömt hela veckan. Nej nu är snart reklamen slut, Sjund himlen såhär dax vet ni.

//Ina

Same old, same old

Så, ännu en vardag börjar närma sig sitt slut här i Stockholm. Solen lös med sin frånvaro och jag och katten har skrotat runt här hemma och utfört våra hushållssysslor, även Babyshambles har sprungit runt fötterna på mig och mest har velat mysa i soffan. Har inte blivit så mycket av den varan. I dag har jag varit duktig.. -are.
   Allt rullade på tills jag skulle börja måla och insåg att pannån har blivit skkev. Jätteskev. Så nu måste jag rätta till den. Målandet får vänta. 
Så strax får hemmafrun Ina ta tag i förberedelserna för middagen medans regnet fortsätter att falla.

//Ina-Fina 

Slow day

Drömmar är bättre än verklighet. Ibland. I dag var ett sånt tillfälle. Dagen har varit seg, väldigt orolig som i ickerolig. Jag drömmde dock om att jag och Z var på road trip hem. Vi stannade på en bensinmack för att tanka och köpa lite proviant. Där fick jag syn på en skvallerblaska med en bekant på framsidan, iförd baddräkt och stumpbyxor. Det fanns även två små bilder den ena där hon hånglade med en kille och den andra på killen själv. Och killen var ingen mindre än Ohlsson. Jag finner det svårt att tro att detta skulle ha ägt rum, damen i fråga har nämligen länge varit ute efter min man. MEN när jag skulle visa tidningen för Z var det inte Ohlsson längre utan han vampyrkillen som alla tycker är så sexig. Hela  mittuppslager bestod av fler utmanande bilder och en intervju där hon talade ut. 
   Jag köpte tidningen, men fick aldrig läst den för innan jag visste ordet av det så befann jag mig utan för polishuset i Uddevalla som medlem i hundkurs. Med någon annans hundar och jag blev rånad. Jag visste att det avr något lurt med de lurviga alkisarna som stod bakom oss. Men däremot så trodde jag att polismannen som höll i kursen skulle vara lite mindre... värdelös.   

//ina


Sardonisk

I går var en busy, busy day. Antagligen the most busy day sen vi flyttade in. Vi inledde dock med sovmorgon, Z sov tills klickan var tolv då fick jag tvinga upp honom, sen blev det långbrunch tills klockan var tjugo i två. Inte för att vi åt i två timmar, vi bara satt kvar och drack kaffe. Under tiden ägnade vi oss åt något som jag tycker är sååå BRA. vi gjorde en "Att göra"-lista. Och oj, vad vi jobbade på bra sen.
   Vi hängde upp gardiner, lite pinsamt men vi hade faktiskt inga i sovrummet innan, la upp gardinerna i vardagsrummet, hängde upp tavlor (läs tavla) och så möblerade vi om i socrummet vilket resulterade i att vi fick ändrat om lite i vardagsrummet också. Jag är, vi är, jättenöjda! Katten har dock inte riktigt förlåtit oss än, även om han älskar sin nya liggplats. Båda rummen är mer öppna och det är en helt annan atmosfär bara man kommer in i lägenheten. 
   Det dök dock upp ett litet problem. När vi flyttade på garderoberna i svorummet så visade det sig att det var lite värre än vi trodde. Vi var medvetna om att väggen bakom inte var målad i samma nyans som resten av rummet, men när vi upptäckte vad som doldes bakom blev vi helt förförade. Den, antagligen första, ursprungliga tapeten var på väggen också. Så nu har vi en spännande vägg där det ser ut som om någon utfört okulta ritualer och en som är tvefärgad.
   Sen rann tiden iväg och efter midaggen var dte brottom in till stan för att se Bröllopsfotografen med mellanbrodern Zackrisson (=den lite äldre) och hanns flickvän. Jag hörde någon kalla oss turister, kan ha berott på att vi alla tallar "västkustska". Innan filmen såg vi reklam för en film som heter Oskar Oskar varpå flickvän och bror vänder sig till mellanbror Zackrisson och säger "DET ÄR JU DU JU!!!" i kör. Han förnekade inte detta och tycktes se framemot att se den. Det var en trevlig kväll som avslutades med att Z och jag satt i köke och spelade yatzy, men Z bara vann hela tiden så vi bytte och spelade Geni - hemma istället och då ägde jag sönder honom! Sen gick vi till sängs vid tre.

Ciao ciao mes amis

//Ina

Den första snön

I går kom den första snön. Det var inte stockhlolms första snö, men det var min första snö. Den kom just som jag skulle bort till återvinningsstationen och återvinna. Snöflingorna var inte större än okokt cous cous och den la sig inte, men det var verkligen apkallt. Fast det går ju inte ihop, apor bor i varma länder så, det var väl kanske pingvinkallt. När jag kom hem hade mina händer antagit en smått blå nyans och gjorde ont.

I dag snöade det igen, med samma resultat, inget vitt på marken, alls. Men det snöade kraftigare idag. Det var lite lustigt för igår, alldeles innan jag skulle gå pratade jag med Hanna om just vintern. Hon längtade, jag var lite mer tveksamt inställd.

//Ina-Fina



Jobbet man inte vill missa

Jag hittade en minst sagt intresant anons när jag sökte jobb idag. Vem vill inte jobba full och naken liksom. Jag har strukit under mina favorit punkter.

Arvikafestivalen söker ett gäng personer som kan testa våra nya festivalidéer. Vi söker personer med praktisk erfarenhet av arbetsuppgifter som att sätta upp tält i hällregn. Grovhångla i baren. Lyssna på mycket hög musik och dansa timmar i lera.
Du bör ha god förståelse för sociala sammanhang, kunna jobba/
umgås i grupp tillsammans med berusade, galna människor.

Andra krav är.
* Villighet att jobba sena kvällar
* Du skall kunna lyssna på mycket hög musik
* Du kan ställa upp på fotografering
* Du bör ej ha ha högre utbildning än gymnasiekompetens.
* Du får inte vara rädd för att vara naken.

Intelligens är inte ett plus. Betalning enligt standardarvode + minnen för livet.

Får man ens anonsera om sånt på ams? Får jag ublisera det här? Vem vet. Jävligt kul är det i alla fall. kanske inte det första jobbet jag kommer söka dock. Jag är ju så pryd.

//Ina-Fina


Danslikör

Dans Le Coeur. Dansliqueur. Ni vet den där känslan när musiken är så hög att man kan känna den vibrera i hjärtat. Jag tror inte att jag tycker om den. Det är för högt. Det förstör allt förutom dansandet och jag gillar inte att dansa. Jag tycker inte om när jag bokstavligen talat känner musiken inom mig. Jag vill kunna prata med folk. Jag vill höras. Av andra, andra som jag känner alltså. Bortsett från musiken var utgången i helgen, hemma i Uddevalla, bra.

In vino veritas. I lördags hittade vi inte sanningen i vinet. Vi tömde hela flaskan, men på botten låg endast de lögner jag behövde för att ta hem Rappakalja. Jag ägde de andra. De svalde mina påhittade fakta med hull och hår. I rock. Jag hittade på filmer och ord, lagar och förkortningar. Dagen efter ville de ha revansch, och vad  hände då? Jo jag soade banan med alla sanningsenliga, rättfärdiga människor igen. Oho ooo, jag ljuger så bra.

Sen var det ju dags för den stora resan "hem" igen, con el gato. Vi var tre människor inställda på resan från helvetet, men Babyshambles var fantastisk. Han var lite nervig i början, men sen var han så duktig. Och jag var så stolt. Min lilla pojke har blivit stor. En stor fin kisse som ligger här brevid mig och drömmer. Det rycker i hans morrhår. Han är söt.

Nu ska jag försöka lista ut vad det är som ligger bakom massdöden bland mina blommor.

//Ina-Fina


RSS 2.0