När första ljuset brinner...

STÅR JULENS DÖRR PÅ GLÄNT!

Nu har den verkliga nedräkningen till julen börjat ch jag har redan börjat införskaffa julklapparna. i går köptes det en enorm elefant till Elina som jag egentligen velat ha själv, men men. Och morgondagen is the big day och of the julkalenderspremiär!

Det händer så mycket just nu och jag orkar inte med allt för att vara helt ärlig, men vad ska man göra? Jo, allt, för allt måste göras. Rapporten verkar inte saknas av de andra så de kommer att få den imorgon istället för snart bryter jag ihop i brist på ordentlig sömn. Mamma tror att det handlar om att jag har en dålig rytm, men hur ska jag kunna få en bra rytm om jag inte kan sova? Det blir till att piller-trilla tror jag.

Har jobbat tre ggr den här veckan vilket innebär 7000 innan skatt den här månaden! Ganska gött att ha med tanke på hyror och sådant som kommer vid årsskiftet.

Igår var det jul på liseberg i vanlig ordning och jag och syster drog runt tillsammans och kom överrens hela dagen. Först på IKEA, sedan i varuhuset, på den "italienska" restaurangen vi går till varje år och slutligen på liseberg.
Det är lite kul med den "itavenska" (som svengelska fast italienska och svenska) menyn på restaurangen. Vicki och ja upptäkte att även fusksnö slaskar när den blandas med regn... 

Såå... för att sumera; sjukt många järn i elden, inga ren turer (inte min säris) på liseberg och för att citera min syster Elins,3, hemska djur och djävlar, ojojoj som det kan bli.

//INA 


There'll be no angels

Det är inte ens en månad kvar till jul! På söndag är dte första advent!!! Och jag går i väntans tider, inte p ådet där traditionella klassiska sättet med dtor mage och svullna fötter som Linda gör, utan allt är bara väntan och nedräkning. För varje dag är det nästan nedräkning för något nytt, eller varje vecka i alla fall. Det är helt insain! Det är (uan inbördes ordning) sthlmsresan, O kommer hem och alla ska till frida, IKEA och Liseberg (en årlig tradition i min familj), jobb, Lindas bäsis, julkalender, JUL, nyår, jobb som ger pengar, kursens avslut (som kommer vara både sjukt skönt och galet sorgligt eftersom min grupp varit så sjukt bra!), antagningsbesked, lägenhetsjakt, flytt och mina stora älsklingar Strindberg och Dikens mf, det är så galet mycket som händer de närmsta två månaderna.

Oj, vad jag måste sova nu, ska ju upp aptidigt imorgon...

//Ina

PS! Paranteserna är till dig Ullis-gullis

Rapportskrivning

Åh, är det inte alldeles underbart? Att få skriva en rapport efter utfört arbete och att, till på köpet, få börja skriva i mitten av rapporten när man inte vet hur det som de andra har skrivit ser ut. Jag är inget stort fan av grupparbeten och rapportskrivningar. Hatar att andra är beroende av mig!

När jag är klar med den här skiten ska jag för övrigt dra till stan och fika med fru Andersson och Big Mama (ulrikas smeknamn, inte mina). Plattång måste jag köpa oxå.

//Ina

Måndagar = Fuskdagar

Vet inte vad det var som låg bakom, men av någon anledning så fuskade alla igår (utan betoning på alla(här med betoning på utan)).
Det började med att syrran, som jag satt barnvakt åt, fuskade när vi spelade alfons-spelet  (egentligen kan det kanske inte klassas som riktigt fusk). Ohlsson försvarade henne och tyckte att jag skulle låta henne fuska så mycket hon bara kunde, varpå även han passade på att fuska. Jag vet inte vem det var han fick till att översätta, men någon var det! 
Så härmed utser jag måndagar till fuskdagar!

//Ina 

Gyllene regler

Under vår tid som partypinglor har Bim och jag upptäkt saker som kan göra en kväll mer eller mindre lyckad. Och det känns nu, eftergårdagen, som rätt tillfälle att dela med sig av ett par små råd. Jag vill kalla dem gyllene regler.


                           1. Sotta aldrig gin.

                           2. Snorta aldrig tabasco (hockeypulver är även det en dålig idé)

Regel nummer ett är inget jag personligen kan skriva under på, men Bim och Niklas vet. Regel nummer två däremot är något vi kom fram till igår på Harrys.

Det var som det brukar när vi är farten, att en idiotidé leder till extremiteter. Vi slickar först i oss allt som står i stället på bordet (från våra händer, inte bordet som Cissi och Bim gjorde först). Det blir peppar, grön tabasco och röd tabasco. Seeeedan... så kommer Bim på att vi snortar alltihop oxå... Det hela slutade i tårar.

har en känsla av att listan kommer att uppdateras och bli ganska lång med årens lopp.

//Ina


Du sitter för rakt människa

Igår kväll var det fest hos dalslänningen Alexander Jörn (???). Egentligen var det en förfest, men vi blev kvar tills strax innan midnatt. Då var vi tvugna att gå innan förtrollningen bröts och Bim förlorade sin forna glans. Vidrog oss så sakterliga in till stan Z, BIm och jag, där beslutade vi oss för att dra hem och skita i GG. Vi möte dock långeman som vänligt nog körde hem oss. 

Hemma hos Jörn (fortfarande ??? på stavningen alltså) var det fullt med folk som satt högt och lågt på stolar, soffa och kamelpuffar. Jag och Bim var nog de enda som kunde titulera oss äkta stadsbor för de flesta hade nog växt upp utanför betongen i den dalsländska idyllen. 

En kille, vars namn jag inte kan komma ihåg, spenderade säkerligen en kvart på toa med att fundera över om det går att soda streama öl (till killens försvar gjorde han sig i ordning samtigigt). Hans tankegång?  När man köper Carlsberg (på burk i sexpack) är det alltid en som smakar piss. Om man då öppnar alla direkt så får man ju reda på vilken det är, men då blir ju de andra anslagna. Kan man då soda streama dem så att det smakar bra igen? Svaret på frågan är faktiskt NEJ, men man kan inte soda streama öl. Trust me I know...

Sedean var det tal om jättebilden på en kamel på väggen som åt. Någon tykte att det såg ut som ett svärd någon annan ansåg att det var en popnit (vad nu det är för något,  efter tjugo olika förklaringar, alla lika dåliga, vet jag nog minder om popnitar idag än jag gjorde innan). örn själv sa att popniten i själva verket var ett hö. ETT hö, jörn???

Sedan blev jag även påhoppad flera gången för att jag satt för rakryggad. Inte alls bra tydligen. Inte ens när jag satte mig på stolen, jag gjorde detta på deras order, satt jag bra. För det ör nämligen som så att bara för att stolsryggen är jätterak betyder inte det att man får sitta rakt. Vad är det för fel p åfolk som kommer från Dalsland??? 

//Ina-Fina live från partysverige 

Compleaños felize

(Stavas det verkligen med Z? Felise ser dock väldigt fel så vi kör på det ändå.)

Idag joinar Bim the Big League.Hon är nu nästan 19 år och tio timmar för att vara ganska exakt. Bim är inte längre den lilla artonåring hon varit det senaste året. En ålder hon har trivts bra med och som hon inte velat lämna. But time flies.

Så GRATTIS Bimse!

//Ina

Utgång. Slutgång. Tomgång!

Det verkar inte bli mycket till partyonsdag idag inte. Bimses födelsedag börjar vid midnatt och ingen kommer vara där.

Kändes skönt att prata med Z igår och få bekräftat av någon annan att planerna duger... Synd att bröderna inte kan närvara... :-(

//La Ina

Tisdags blä

En dag som denna kan aldrig sluta väl, ja kommer bli på körd av tåget eller något liknande. Till att börja med så vaknade jag av att regnet slog mot fönsterrutorna och vinden nästan blåste ner hela husväggen. Toppen, kände jag som skulle till körskolan tidigt även denna morgon.
    På vägen dit blåser mitt paraply sönder. Det lila som inte matchar min ny röda jacka, men min gamla mössa (som jag inte kan använda längse eftersom den inte passar till jackan). Tur det kanske för då får jag ju köpa ett nytt, men har jag råd med det egentligen?
    När jag var klar fick jag gå hem till pappa, hämta mina skolböcker och sedan gå hem till mamma. Utanför på gatan kom en av chefspolakerna och frågade om jag var på väg till pappas kontor, mannen jobbar med min pappa så det var inte så skummt att han erbjöd sig att skjusa mig. Det underliga är snarare att han faktiskt kommer ihåg mig från sommaren '07. 
    Och självklart är det så att det har slutat regna och att solen nu skiner från en klarblå himmel  EFTER det att jag gått fram och tillbaka genom hela jävla stan! BITTERHET!!!

Skolan om 45min, superkul... haha NOT.

//Ina


Gårdagens dagens

Dagens event
Kunskap och framtid, mässa i gbg med familjen.

Dagens garv
En man på bussen hade en mapp i famnen på vilken det stod "Den kullturella männsikan i Ljunskile". Haha, jag tvivlar dock starkt på att det skulle finnas en sådan i den hålan, men tjaaa om den nu finns en sån' så e han/hon helt klart värd att studera. One of a kind, liksom. (Jag bara elakar min självklart, men jag fann den väldigt skrattretande.)

Dagens nörd-/tönt-varning
Det finns två gång som får dela på denna kategori. 1Människorna som köade inne i Nordstan för att vara först med att få köpa något nytt spel som uppenbarligen skulle släppas. 2Människorna som köade i samma byggnad, men som gjorde det för att komma in på H&M när de öppnade och sålde sin nya collektion från Comme des garcon (kan inte göra fiskkrokar på c;na). 

Dagens teg
Utan tvekan när jag berätta för Z att han bara fick följa med för att försvara Bim i fall om att det skulle visa sig att Erik (killen som skulle köpa Bims bok från tiden då hon pluggade i Kalmar.) var en massmördande psykopat. Det värmde Zs arma hjärta att få höra det kan ja meddela.

Dagens mys
Lunchandet i lekparken som Z fann vara under hans värdighet.

Dagens spänning
Självklar var det Erik och mötet mid honom som stod för den. Vem i mängden skulle visa sig vara den underlige poteniellt galne bokköparen?

Dagens syskonbråk
Handlade om huruvida vi skulle ta tåget eller bussen hem. Det var Z vs Bim, nasty. Tåget vann.

Dagens mysterium
Gårdagens mysterium handlade om Ohlssons nyinköpta säng. Det fick dock en lösning tillslut. Alla kan andas ut, den är 120.

Dagens film
Hot Fuzz i Bimses soffa.

Dagens räddning(ar)
Stod Colin Burns för. Vi knäböjer och tackar fotbollsguden för att LSK inte förlorade igår, för en sån är jag efter gårdagens mirakel övertygad om att det måste finnas. Lite idoget tillbedjande och kanske kan det bli seger på Starke Arvid på söndag. Hoppas hoppas.

 //Ina-fina

Lipfest

Igår var den svettigaste dagen på jobbet någonsin och jag trodde verkligen inte att jag skulle klara det. För ett par månader sedan hade jag inte gjort det heller, men igår kirrade jag det! Fuck va skönt det va och så stolt jag var över mig själv. Hade jag kunnat berätta vad jag gjorde hade ni varit det också.

När det äntligen lugnat ner sig såg vi på Rakt på med K.G. Bergström och han intervjuade Marta, världens bästa kvinliga fotbollsspelare ni vet. Det är här som rubriken kommer in. Marta berättar om när hon kom till Sverige och om hennes liv oh familj hemma i Brasilien. Efter en stund börjar htårarna rinna på henne, då hade de redan runnit en stund på mig själv. Till slut ifrågasätter min brukare om de inte kunde gett 'na en näsduk åtminsstonde. Var på jag säger "Nä, jafg vet. Ja har oxå funderat på det." och medans jag säger detta lyckas jag aktiskt hålla rösten stadig!

Så igår var det helt enkelt lipfest på jobbet, ibland måste det vara så också.

//Ina

I stun u with my silence

Bloggen har legat nere nu ett tag och det är inte så att jag kan skylla den dåliga verksamheten på att jag har prioriterat annat, utan bara det att datorn alltid är upptagen. Med betoning på ALLTID. Men nu ska det bli ändring på saker och ting.

För övrigt kan ju nämnas att planerandet av Bimses stora dag går som på räls. Eller rättare sagt det had gjort det om det inte vore för deadlinen jag satte som jag nu i efterhand anser ligger onödigt långt in i framtiden. Men som man bäddar får man sedan fan ligga oxå heter det ju.


Det lackar mot JUL nu oxå, den bästa tiden på året. Lackandet alltså. Alla förväntningar man bygger upp alla hopp och drömmar om en vit jul och fred på jorden till Jesus ära. Varje år grusas dock dessa drömmar när lackandet och julkalendern är slut och man står där med pressentsnöre i ena handen och mjuka klapparna i andra.

Idag är det dock inte lika ledsamt att få mjuka paket som det var som liten då man mycket hellre hade öppnat paket och skådat ett tv-spel eller en barbie-bil istället för mormors hemmastickade raggmunkssockar (jag vet att det inte heter raggmunkssockar, fick jag lära mig här om året... föredrar dock fortfarande att kalla dem det). 

Jag minns min barndoms jular som lyckliga och snöskimmrande drömmar. Paketkalendern på väggen ovanför soffan i tv-rummet, sockan på sängaveln, julskivan som spelades år efter år, årets första julskinka, tomten med glasögonen under tomtemasken, snön som låg vit på taken och pulkarace i backen med hoppet som om du fick tillräckligt med fart fick dig att flyga fram till nästa hopp och därefter rakt in i husväggen där man tappade andan med en smäll. Som liten är julen tindrande ögon och pirriga fjärilar i magen. 

Jag hittade här om dagen en gammal dagbok, snrare rör det sig om ett försök till att skriva dagbok då jag hoppar från jul till sportlov och sedna fyra år framåt i tiden, och man kan verkligen höra i tonen jag har när jag skriver hur fruktansvärt gärna jag ville hänga kvar vid barndomens naiva julelycka med tron på tomten och hans renar, ett bättre liv till alla och ett barbie-stall i största paketet under granen. Med handen på hjärtat kan jag säga att jag vill att det fortfarande ska var så, att man inte ska kunna somna dagen innan och rycka i mammas kjol tjugoelva gånger i timmen för att fråga om inte tomten kommer snart. Men nu är man nästan vuxen och julen är inte bara glädjens högtid utan även i första hand barnens.

I år ser jag därför helst att paketen är hårda och från OBH-nordica eller likvärdigt. En limegrön mixer från mor och far skulle ju inte begråtas kan jag ju säga nu när det är dags att bygga bo på egen hand långt hemmifrån. Linda och jag satt och diskuterade detta i hennes nya kök i gårkväll under vår lite tidiga julfika. Det är så myket man behöver som man inte tänkt på tidigre. Förutom det uppenbara så tillkommer, när man sitter och tänker efter ordentligt, saker som bakformar, bunkar (för kaksmet typ), slikepottar, pensel, salladsskålar, smörgårjärn i form av svampbob fyrkant (om någon vet vart jag kan hitta ett sånt så hojta till för ja har inte sett dem i affärerna på länge), våffeljärn, strykjärn, diskställ... Ja, listan kan göras så låg att man blir gråhårig bara man kikar på den i smyg.

Nu är det bara tre timmar kvar tills jag börjar jobba. I morses var det nästan så jag höll på att skälla ut min nye chef, men jag ville ju behålla jobbet. Men fuck va arg ja blev då han inte kunde acceptera att jag har två jobb, något jag gjorde klart för dem redan från början. SKITSTÖVEL! 

// Ina-Fina is singing out


Citat - för att belysa kulturella skilnader

Eina: I Frankrike äter man inte en måltid. I Frankrike begår man en måltid.
Ullis: Jaha, och i Sverige begår vi självmord.

//Ina


Skoldag

Ska till skolan idag från 14-20 och jag är lika pepp som en papplåda. Har kommit på mig själv med att likna mig själv vid en papplåda väldigt mycket det senaste. Jag e lika teknisk som en papplåda. Pigg som en papplåda. Het som en papplåda. Fortsätter jag så här så kommer jag snart att anta skepnaden av en papplåda.

Nej nu får ja ta tag i mig själv.

//Ina

RSS 2.0