I don't wanna follow death and all of his friends

Det var där igen, igår på min väg hem i natten. Som en skugga som ständigt rör sig precis i utkanten av mitt synfält. Något jag inte kan fånga eller uppfatta. En skugga, ett minne, en saga en dröm. Flyktigt. Som något som någon gång existerat med hela verkligehetens itensitet. Jag trodde att dess närvaro var borta, men så har det funnist i mina drömmar det senaste. Kan inte fånga det, inte fråga vad det är som... Jag gillar inte dess närvaro. Min följeslagare. 

//Ina

Restaurang Ina

Mysis ville ha en clementin, men så fanns det inga idag så hon beodrar mig att fixa en apelsin åt henne, på underbart humör, som jag är, så ställer jag mig och skalar apelsinen som visar sig vara en såndär jobbig en som inte vill skilja sig fårn sitt skal. Hon står vid sidan om mig och efter typ trettio sekunder har hon tröttnat och går mot vardagsrummet med kommentaren "Du kan bära in den till mig sen när du är klar." Måste ju medge att jag int eär helt nöjd med det och säger åt henne att det tänker jag inte alls göra för det här är ingen restaurang. "Jo, det är det" svarar ungen då "Jaha, men då får du beta 500 för apelsinen."
Uppenbarligen var apelsinen värd femhundra för ungen gick in i vardagsrummet ändå och då kommer mamma och vi enas om att om man inte betala så får man ta disken.

//Storasyster Ina

19 år i staden där jag växte upp

... och i lördags var det inte helt fel att vara en av dem som blev kvar.

Lördagen bjöd på så galet mycket och faktiskt så var det en rakt igenom galen dag. Det rörde sig om allt från högskoleprov till skotårtspadar och hemmasnickrade låtar. Lördagen var ett bevis på att även våra liv är så mycket mer än skolgång, milslånga köer på ICA och dyblöta skor i ett översvämmat centrum till och med den här tiden på året. Tristessen bleknar i gemenskapens närvaro.

Dagens början var något jag inte alls var nervös inför från början. Det var först när pappa släpte av mig tidigt på morgonen utanför HCB som jag insåg att jag ska sitta här SJÄLV HELA DAGEN och göra det här provet som jag fick panik och skickade iväg ett sms till Bim och Z där det stod "Jag bangar", kort och gott. Det är då som Z ringer för att uppmana mig att stann där jag och för att fråga om jag har sett Folkets Parks sal någonstans. Självklart har jag inte gjort det eftersom den ligger i en helt annan byggnad i en helt annan del av staden. Så Z som äntligen var framme fick i rask takt fortsätta till den andra byggnaden i den andra delen av stan.

Högskoleprovet var en bergodalbana. Det gick bra. Det gick dåligt. Det åts och det gick bra igen. Tillskillnad från alla andra hoppades jag på läsförståelse nummer två som den gällande. Även om jag var litet nervös så var det inget jämfört med personen som tömde sitt maninehåll precis innan vi skulle börja. Detta var väl en av nackdelarna med att sitta precis utanför toaletten. Folk verkade även vara väldigt populära då det då och då vibrerade i en bänkrad någonstans, en gång fick även salen lysna till Räddningspatrullen-låten, Piff och Puff om ni minns.
 
När provet av prov så äntligen var slut, självklart blev det lite fördröjningar och så så att vi släptes senare än vad det stod i mailet vi fick, så var det till att stressa till tusen för fyrtio minuter efter det att jag lämnat sinclairsalen skulle "Vi" (Bim och Niklas skulle det visa sig vara) komma och hämta mig. Jag tror att Niklas svängde in på gatan första gången vid kvart över elelr något i den stilen. Sedan bar det av igenom staden. Bim som hela tiden sagt att det skulle vara en helt nykter tillställning satte adamsäpplet i halsen (språkarskämt) när jag sa att jag hopades att det var som hon sagt eftersom jag inte hade bemödat mig med att ta med mitt ID.

Framme hos Z ljuger folket så att tungorna nästan svartnar i munnen på dem, ty, ser ni, detta skulle bli en helt vanlig enkel filmkväll i Zs soffa med enbart Bim, Nicke, Z och O där. Men eftersom Z inte har några filmer åker vi ner till stan för att hyra skräckisar. Om man bortser från Bims underliga deffensiva attityd (som hade varit mer år det ödmjuka ursäktande hållet om detta hade varit sanningen) så är det här som gänget gör sitt första misstag. I ett försök att låta som om han är lite besviken, men ändå har accepterat situationen låter Ohlsson likgilltig. han låter inte alls som vår Ohlsson, värmen och livligheten i hans röst är borta och vid något av de tillfällen senare under kvällen då jag berättar om detta liknar jag honom vid en död fisk. 

Det bär hur som helst av till Hemmakväll för filmhyrning och jag tror ju att det kommer att vara fler folk hemma hos Z när vi kommer tillbaka. Ack så simpelt mitt tänkande är. Det blir dock aldrig att vi återvänder till Z, för mitt i ett tjafs om vilken väg det hade varit smartast att ta till Hemmakväll skriker Bim "Men där är ju Catarina!". Jag tror ju att hon menar min och Niklas gamla svensklärare Kattis, inte för att det spelar någon som helst roll eftersom där inte fanns någon Kattis elelr Catarina. Det är i denna förvirringens klimax som min syn försvinnner för typ en timme framöver. Blindfolded i framsätet på Niklas bil blir jag sittandes i vad som känns som en evighet medans de fintar bort mig totalt genom att köra på ett vis som jag starkt ifråga satte om det verkligen var lagligt. 

Vi åker sedan för att hämta den minst kvinliga kvinna som Niklas någonsin mött och hennes pojkvän. Bim vill hela tiden att jag ska gissa vad det är som händer, men för att inte göra bort mig och gissa helt fel så säger jag hela tiden att det enda jag ser framför mig för tillfället är de dansande elefanteran i Dumbo... eller om det är till Niklas jag säger detta. Niklas och jag pratar även om mina grannar, råtthunden och dess emonanny.

Det okvinliga fruntimmert och hennes älskling entrar tillslut bilen, men inte innan Bim hunnit med att göra ytterligare en tabbe. Hon säger nämligen till någon i telefon att de ska gå till det vita huset där Sanne är, samtidigt är hon utanför bilen och dörrar och baklucka är vidöppna så självklart hör Dumboöra alltihop. Det bär av och jag misstänker att "kvinnan" i bilen kan vara Jessan (Niklas skulle inte säga så om någon annan av våra kvilnliga vänner) som Bim hela tiden sagt sviker för att hennes pojkvän inte vill. Då och då känner jag dock doften av Ohlsson, men självklart skulle det kunna vara som så att Mike har samma parfym som Ohlsson...

Eftersom alla andra sinnen stärks när man förlorar ett, förutom att känna doften av folket i baksätet, hör och känner jag allting väldigt väl. Jag tycker mig vid ett par tillfällen höra både Cissi och Jeper, men det är felfelfelfel. Tillslut känner jag att vi kör runt i rondellen vid swedol, när jag påpekar detta möts jag av tystnad. Sedan kör vi genom rondellerna vid torp och svänger bort mot ljunskile. Jag säger ingenting då, men efter en liten stund säger jag att jag hatar att åka över broar och precis efter det så hör man vinden som vinder mot den uppe på bron oskyddade bilen. Även detta utlåtande möts dock av tystnad. Vid lerbomotet svänger vi av mot ammens mm. Det tar ett oar minuter innan vi kör in på den första grusvägen och det är då jag vet vart det är vi ska. Vi är på väg till Strandbynäs, platsen jag aldrig trodde att jag skulle se igen precis som Bim hade sagt. Vem had ekunnat tro att jag skulle återvända till den plats där vi var på klassresa i sexan (vi cyklade dit), stället där jag för första gången faktiskt hörde uttrycket bakfull. Min gissning dementeras dock av Bim, men jag är bäst, det bara är så, och min gissning är helt korrekt.

Väl framme känner jag dock int eigen hallen när jag får av mig ögonbindeln, men ändå övertygad om att min gissning måste varit rätt. Vi komme rinte långt innanför dörren innan en dubbeldörr flyger upp mitt framför näsan på mig. Detta väldigt bokstavligt menat för dat var på håret att deras Suprise blev ett blodbad istället. Men där står de i alla fall, så många människor som betyder så mycket. Och en överraskning blir inte bättre än så.

Smått nostalgisk vandrar jag runt några minuter i det som numera är ett dagis med en bolibompadrake på en av väggarna. Sedan blir det AA-möte i matsalen (vi satt i den typiska ringen) och mycket muntra toner. Sippandes på kvällen första drink som smakar outspädd saft med en hint av vodka i, inte det bästa Bim blandat, öppnar jag sedan alla fantastiska paket. I ett av paketen ligger tre tärningar som kan avgöra ens kväll dessa går självklart laget runt och enligt täringen ska det bli mycket vin och endast en som ska supa sig full på bion för att sedan där bli lite väl intim med en av de andra biobesökarna.

Sedan blir det mat vid ett improviserat långbord för inte kunde Frida få festens alla killar för sig själv. Kvällen flyer på bra och alla kommer väl överens och efteren stunds frånvaro återvänder Ohlsson och Z med en gitarr i högsta hugg. Alla sätter sig då så att de kan se duon och så börjar de sjunga min låt. Kan ni fatta det?! Jag har fått en låt. Det måste var något med min fars döttrar och det här med att få egna låtar. Det var jättefint och jag var inte ensam om att vara rörd till tårar. Det var toppen killar det ska ni veta, bland det finaste någon någonsin gjort för mig faktiskt.

Sedan höll lekledaren Z i en musiktävling som självklart mitt lag vann. Det var dock inte min förtjänst... Ohlsson och Z är ju otroligt tighta vilket helt klart var till vår fördel. Linnea var också duktig, det är liksom bara jag som inte klarar av det här med intron, men om någon frågar så var det för att jag var helt degig i hjärnan efter högskoleprovet. Det är den officielal förklaringen liksom...

Efter ett tag så började det bli dags för folk som inte skulle med ut att dra sig och så var det någon som skulle lämna tillbaka en bil. Z pratade med Jesper i telefon som faktiskt på högtalare fakriskt sjöng för mig trots att han bara drukit en och en halv öl, vilket var übergulligt av honom så det tackar jag för också. Även denna kväll bjöd på lapdance bör kanske nämnas oxå.

Det sista vi gjorde innan bussresenärerna var tvugna att åka in till centrum var att skåla i champange för födelsedagsbarnet. Sanne och Bim städade och jag försökte desperat fixa den sminkning bindeln hade förstört. När Sannes bror kom var nyckeln till lokalen borta, vilket skapade kaos. Nyckeln återfanns och ordningen återställdes. In till stan bar det av och utanför Bims blev jag sittandes ensam i bilen med Sannes storebror och jag berättade historien om kvällen då Bim låg på en parkering och ja... ni som känner till historien känner till den och ni som inte gör det bör nog inte göra det heller.

Vi dumpades på torget framför bankomaten så det var bara att hoppa ur och ta ut pengar. In på Cheers fort som attan. Väl där inne hann vi nätt och jämt sätta oss innan vi tre töser lämnade bordet, där Nicke, Micke, Filip och Markus satt, och skuttade in på herrtoan för att kissa. Någon önsakde en låt till mig och till min stora besvikelse så drack inte Nikas cola utan ett väldigt mörkt öl och det var inte det jag var sugen på. Vi drog därifrån efter bara  några minuter så vi betalade väl typ fyra kronor i minuten för garderoben.

Jag skuttade ner för kungsgatan och skuttade ifrån Sanne och Bim som inte skuttade lika bra och fort som jag gjorde. Skuttandet ledde oss till KG och de andra. Längst in i ett hörn att vi sedan och drakc starköl, vilket uppenbarligen var väldigt maligt av mig. Som om jag inte brukar göra det :s

Vi snurrade flaskan och så kommer den nya diskplockerskan (det var väldigt mycet ny personal på KG i lördags) och försökte ta vår flaska, men se det kund ehon glömma. Vad brydde väl vi oss om att hon försökte psyka oss med att det var det lek som hörde hemma på en fritidsgård och inte på ett uteställe. Den humorbefriade kossan fick dock se sig besegrad och gå därifrån med enbart ett tomt glas. HA! Det kastades även nötter och vi kan väl sammanfatta med att det är något jag äger på och Ohlsson suger på. Jag träffade hans mun jättemånga gånger och han var tvungen att mata mig med den för att den skulle sitta. 

På KG döck även Hanz, Cissi och Jesper upp. Av någon anldening inte lika munta som vi andra, vilket gjorde mgi lite ledsen för deras skull. För självklart ville jag att alla skulle vara lika glada som jag var, att alla skulle k¨änna samma lycka som jag gjorde. Jag fick dock Jesper att tvinga fram jätteleendet några gånger.

När vi skulle hem saknades det två jackor. Någon jävla idiot hade tagit både Niklas och Zs jackor, båda värda mer perngar än man bara slänger fram så där påp en spontanshopping. Utan något lyckat resultat fick de slutligen ge upp jackjakten på KG och dra hem. Z som skulle gå hela vägen fick min sjal, inte för att den värmer så värst mycket men det var ändå bättre än ingenting.

Taxi var det tänkt skulle vara fördmedlet hem denna kalla och dyblöta afton. Det gick dock inte att få tag på en "taxi" som kunde ta oss alla fem (BIm, ja, Hanz, Cissi och Jesper). eller jo det fanns det, men då skulle vi få betala 500 istället för de vanliga 10 och det ville vi inte. Cissi sa dock att hon skulle till sin syster så med henne ute ur bilden blev det lättare men när jag säger att vi kan ju ta taxin ändå då så blir Jesper arg på mig och säger att vi inte kan åka utan en person. Smått förvirrad måste jag ju säga att jag blev med tanke på att Cissi sagt att hon inte skulle med, sedan blev jag själv arg och var nära på att börja skrika åt honom, men det gjorde jag inte för vad skulle det tjäna till att jag gick tillmotattack. 

Både Jesper och Cissi går åt olika håll och det blir tre kvar som inte lyckas få tag på taxi ändå, så kall och trött väljer jag att gå med eller utan Bim och Hanz som envist sitter kvar vid kampenhof. Efter bara några minuter blir ja dock ikappsprungen av dem och vi vandrar hemmåt i natten. Bim och jag klagar på att vi fryser om våra ben och fräser åt Hanz att han ska knipa käft när han säger att han gör det också för han har ju fn byxor på sig. Bim pokar på  min uppmärksamhet efter en stund och jag dissar henne, men när jag ser varför hon vill att jag ska spana in Hanz förstår jag varför. Killen går mitt i vägen med rumpan bar. Och så gick kung byxlös sedan hela vägen hem till Jesper, eller han sparng nog större delen av vägen efter det att han sagt farväl till sina eskortflickor.

Det var utan tvekan den bästa födelsedagn i mitt liv och jag är väldigt glad att det var så många som kom. Några av de allra viktigaste var där och det betydde mer än något annat. 

Tusen tack till alla som medverkade.

//Ina     


Tell everybody I'm on my way

Phil Colins och björn bröder, I know, vart fick jag den ifrån liksom?
Men jag ville bara meddela att ett inlägg om bästa birthdagen ever är på G. Det kommer, det kommer, men det kräver perfektion så ha tålamod. Kanske i kväll redan, men dessvärre är det troligast att det komme ri morgon bitida.

//Bloggledningens VD Ina

She always avoided falling in love.

Ingen vet riktigt när det hände eller hur det hände, men det verkar som Bim och jag är ett par.
Eller... så vet vi exakt när och hur det hände och vi är inte alls ett par.

23/10 kl 10.03 på HCB
SYO-Thore: Så du ska oxå till Örebro?
Jag: ja, det är la typ jag som bestämmer.
Bim: Ja, jag bara flyttar med.
Thore:Jaha. Ska ni flytta ihop?
bim och ja tittar på varandra.
Båda: Öööh, nej.
Thore: Ni ska ha varsitt litet kryp in.
Vi: Jaaaa

Lite senare på väg ut från HCB...
Bim: Haha, han trodde att vi var ett par. Haha.
Båda stämmer in i ett hysteriskt skratt.

Så så är det , Davids pappa tror att Bim och jag är tillsammans.

Det känns ju bra för när jag blir gammal, grå och ensam kan jag se tillbaka på den tiden (typ 30sekunder) då jag var tillsammans med Bim. Det var ett vackert förhållande.

//Ina


Filmkväll

Det blev tillslut ganska många som satt i mitt vardagsrum och tittade på film. Från början var det L och F bara som satt i mitt kök. Sedan kom jag och B hem oxå, så satt vi fyra tjejer i köket och doppade chips i tzatzikidipp med en bismak av aioli. När Z anslöt sig till gruppen slog vi på första filmen, iron man. En film med ett manus vi tjejer skulle ha kunnat skriva som ett skämt på fyllan, enligt Z. Men han hade nog en poäng där, vi kunde så gott som hela filmen innan vi ens sett den. fan va rika vi kunde ha varit.
Kanske ska vi satsa på en anorlunda movienight nästa gång, shottar och penna och papper kanske?

I slutet av tidigare nämnda film fick vi nobelt sällskap i form av Mr Moberg som som tur var redan hade sett filmen.
Efter att killarna fått skräpmat levererad till min dörr satte vi oss i köket medans de förtärde sitt käk. Vi pratade om följetången i metro som handlar om hur dåligt vi åttitalister mår, bloggar och stundande fördelsedag och högskoleprov.

Film nummer två var Hulken och ca 40 minuter in i denna film kom den slutliga tillökningen, Emil. Tyvärr hade jag tabbat mig och satt på den korta versionen av filmen, men det är som jag alltid sagt litar man på mig får man skylla sig själv.
Upprörda över slutet drog vi på en tredje film. Efter mycket kärleksfullt gnabb beslutades det att vi skulle se på Ice age. Den är inte lika bra på engelska.

Sista punkte på dagordningen blev att lösa mitt (data-)musproblem. Ett litet smakprov:
Datorn: Har du problem med musen?
Alla: HAHAHAHA, problem med musen!
[...]
Jesper: Vi ska inte försöka trycka på reset då?
Emil: Nej.
Jag: Jo, gör det. Jag menar den kan ju inte bli dödare än död.
Emil: Träng in i den! Träng in i musen Jesper! 

Ja, så var det.

//ina

Sargad soldat

När jag gick upp stod den fortfarande där som en gammal furir.
Nu ligger den på den frostbitna marken, som en sargad soldat.
Nästa vår kommer den resa sig ur jorden som en fågel fenix.

//Ina-Fina som känner sympati för den sönderhackade busken

Don't shot me Santa Claus. I've been a clean living boy

Vacknar innan Z hade tänkt att gå upp idag, vänder på min i ren potest för inte fan tänker jag gå upp ur sängen innan en arbetare gör det. Jag har tur och somnar om i cirkus en timme, känner det att nej han började precis jobba så jag går inte upp. En halvtimme senare har jag kommit fram till att jag inte kommer att få sova mer trots att jag än en natt sovit tji och ingenting. Tar mig ytterst motvilligt upp ur den varma sköna sängen enbart för att konstatera att det är ännu kallare idag än vad det var igår.

Frysande som en idiot kommer jag ner i köket iförd enbart en jätteskjorta och trosor och så står grannen strax utanför köksfönstret och klipper ner det buskage som hela sommaren skyddat oss från att se... något överhuvudtaget. (Ville man ta del av den fantastiska utsikt som vi faktiskt har så hade man fått gå upp i stora sovrummet.) Då uppstår den innre dialogen (det var en dialog mellan rösterna i mitt huvud och mig)
- Det går att se inifrån och ut...
- Ja, och det går att se inifrån och in.
- Ja, men inte obegränsat.
- Fast det är ju inte alls det som är problemet här.
- Nej precis. Det vi borde fråga mig är "Kan man se utifrån och in?". 
- Kan man det? 
- Jag minns inte...

Utan att ha kommit fram till något vettigt kastade jag ett öga på termostaten. Imponerande 18.1 i köket som jag tyckte var så varmt och skönt jämfört med resten av huset. Det är kallt överallt och fram för allt i mitt rum. Nästan så man tror att de stängde av värmen innan de stack till Sthlm. "Äh, det är bara Angelica hemma ändå och fryser ju aldrig." Jo, när det är 18.1 som varmast inomhus så fryser jag!

Kaffe fick rädda dagen idag lik som igår när Z kom hem till mig efter det att Mysis somnat och han hade köldskador (hans egen bedömmning av läget) i fingerspetsarna. Sedan kom Bim också och ja... Det var något som fattades och det kommer det nog vara i kväll när vi ser på film alla tre också.
Det är som boken jag fick av B i present förra året med alla grejer som är så bra/fin/roliga osv, men så följs det av "men..."/ "om bara"/ "fast" mm. Och i slutet står det "men det är något som fattas. Så känns det alltid när inte du är med." Vi får ha honom med oss på högtalartelefon och så får han se samma filmer som vi gör. ;)

// Ina


Besvikelse

Skulle till Carlia idag och pepp och förberedd drar jag ner till stan för att möta hotellchefen och få nycklar så jag kan vandra runt i lugn och ro och mäta, titta och fundera. Inget blir dock som jag tänkt och i stället för Peter möts jag av en spillevink till man som tydligen är en av de andra delägarna. Snubben är som en mindre version av Peter och väldigt trevlig, men... han e liksom... stressig och hoppig vilket gör att jagtappar fattningen och blir alldeles stirrig. Min förvirring och förlorandet av mitt lugn börjar när jag blir först hänvisad till hotellrestaurangen och sedan till lobbyn (uppenbarligen är jag del i hotellgruppen bara i klassens ögon...).

Väl ned sjunken i en grön fåtölj, som ser ut att höra hemma i konferansrummet kaptenshytten, blir jag sittandes där medans sekundrarana tickar iväg på den enorma klockan i entren och jag ser mitt liv pasera i revy. Sedan kommer mannen med en nyckel i handen och jag tror att han tänker ge min den, men nej då! Han undrar vart jag vill att vi börjar. Vad är det jag vill att vi sk akolla på?

Jag tappade som sagt var greppet om situationen och inget blev som det skulle jag var därifrån på tjugo minuter. Sitter nu här och ska meddela mina gruppmedlemmar vad jag fått fram vilket kommer att bli ett väldigt kort mail.

//Ina

Bystig Brud Bakar Bullar, Bim och Bollhav

Antagligen vore det brukligt att jag redan skulle ha skrivit ett inlägg där samtliga ord i rubriken börjat på A, men vi skippar min bokstav och går rakt på B.

Under de få sömntimmar jag får när jag är hemma hos pappa (jag sover av någon underlig anledning väldigt dåligt när jag är här och det kan inte bero på fullmånen varje natt...) drömmer jag så konstigt. I natt drömde jag om Leila, ni vet hon i programmet Leila bakar. Det var jätteskummt för hon stod på ICA och bjöd på nybakade bullar. Det vara det att hon stod i ALLA ICA-butiker i hela landet SAMTIDIGT. Sedan drömde jag att en galen mördare var ute efter oss, eller ja alla som kört rattfulla och på så vis dödat någon vilket jag uppenbarligen hade gjort. Vart kan jag fått detta drömtema från tro? Inte så att en viss C. Läckberg kan känna sig skyldig.  Mycket mardrömmar är det i alla fall.

Sedan har vi Bim och detta fantastiska hemlighetsmakeri. Precis som nä man var liten kommer jag inte kunna sova på min födelsedag i år (det blir ju dock en dag förskjutet). Jag är så pepp inför det här och igår frågade Bim mig helt hypotetiskt om det vore så att jag skulle fylla år, vilka skulle jag vilja ha runt mig då? Jag gav henne en massa namn, hon fylde i med några som jag pinsamt nog glömde. Sedan frågade hon om jag fick välja de allra närmsa vilka skulle det vara då och jag skulle då också ta det i beaktning att det inte skulle komma att röra sig om något fylleslag. Ingen alkohol alls faktiskt. Jag skulle tänka bollhav. Plötsligt kändes överraskningen llite, för att inte säga väldigt, Charlotta(och hon var första personen jag tänkte att jag skulle vilja ha me dmi gi ett bollhav faktiskt) och Lek & Buslandet inspirerat. Det var det inte, men det var lite rätt feeling liksom.

Så nu famlar jag lite i mörker, stora runda sumodräkter och liknande äventyr har paserat mina tankar. Men jaghar fattat det mogna beslutet att inte fundera för mycket över det och inte heller försöka övertala någon att säga vad det är. Det ska bli en överraskning och vad det än må bli så är jag övertygad om att det blir hur kul som helst. Blir fint oxå om de flesta vännerna är med.

// Ina-Fina

Resans vara eller icke vara

Vi satt och kollade priser på resan i morse när vi ätit frukost Bim och jag och vi kom fram till att det kan bli jobbigt att finansiera det hela (jag har pengarna, men r nog också den enda). Lite drygt 11000 är inget man trollar fram på två veckor och esmålet är snart slutsålt, vilket gör att det antagligen får bli en sista minuten-resa till sommarn' istället.

var på banken och kollade min fonder sm börsraset till trots enbart stigit de senaste veckorna, men uppenbarligen har det attgöra med att räntan sjunkit... Tanten som hjälpte mig var übertrevlig och övertalde mig ganska lätt att flytta alla mina konton och besparingar till just hennes bank för då får jag som student gratis internetbank... Ja, man kan nog lura i mig vad som helst. Det gäller att få det att låta som om man vill mitt bästa bara. 

När jag är klar med tanten efter en halvtimme typ så sitter Bim där i vänstolarna och ler det bredaste leende du kan tänka dig. Uppenbarligen hade hon fått veta vad överrakningen är och hon förurspår att detta kommer att bli bästa födelsedagen i mitt liv! I can't wait! Så ska vi på opera på själva födelsedagen oxå och suprise dagen efter, svårslaget det här mina vänner. 

//Ina-Fina på sin ålders höst (snart 19)


Fru Kost

Bim skulle varit här för tio minuter sedan för att vi skulle äta frukost ihop, men hon är inte här än och jag håller på svälta ihäl. Har varit hungrig sedan jag vaknade vid halv två i natt och sedan i hela tre timmar då jag bara låg där och försökt sova. Hon får fem minuter sedan äter jag utan henne!

//Ina-Fina


Det ser ut som skägg typ. Om skägg var gjorda av arm.

Haha, här sitter jag och lyssnar på Örebro-låten #1, Shamons Jag skriver en låt om dig, och som jag längtar till mitten av december då ja får veta om det blir någon flytt eller inte. Kanske blir det ändå Karlstad, men det är tveksamt eftersom den sista har blivit demokratiskt framröstad av människor med inflytande i mitt liv. Jag har dessutom fattat detta beslut tillsammans med min familjm, för en gångs skull har de inte fattat beslutet åt mig. Samförstånd!

Jag är positiv så in i bängen idag, precis som Våfflan. Det ser ut som skägg typ : P

//Ina-Fina

It's easy when it hurts, so say good bye

Det finns inte längre något att säga. I kväll sa du det sista som behövdes. Låt mig påminna dig om att det var du som skrev till mig att du ville prata ut om det, men som du sa, det är inte du som mår dåligt av det. Uppenbarligen så finns det så mycket mer till hela den här historien, för det finns tydligen saker du skulle kunna säga som skulle få mig att hata dig. Låt oss lämna det vid det.

It's easy when it's someone else who's hurting. Isn't it?

Underligt ändå. Då trodde jag aldrig att Z skulle få rätt, jag tordde det inte senare heller. Men det blir kanske inte mer än så, bara det. Hej.

// Ina

Post scriptum till Z! Det är som med vinden och ingen eld kan brinna för evigt. Live trough this and you won't look back.

L'astro d'argento och anticimex

Kvällen inelds med ett skönt gäng i Zs soffa. Alkoholhaltiga drycker i glasen och fotboll på kanal åtta. (När det blir tillfälligt avbrott på dena kanal ringer blondin-cissi sin bror i hopp om att han kanske ser på samma match fast på en annan kanal där det inte är avbrott...Ja, vad säger man?)
Vi disskuterar prostatacanser och tre av de fyra killarna i gänget kommer att drabbas av det, men om Bim förutspått rätt så kommer Hanz hinna dö innan dess. Det är dessutom, i Hanz tycke mitt fel att alla kommer att få cancer eftersom det är jag som bidragit med dessa fakta... Vi kommenterar även adamsäpplen och Cissi konstaterar att målisen i Portugal är lik Odddevolds kanslist. Huruvida detta påstående är riktigt eller inte var det ingen annan som kände sig kvalifiserad att bekräfta eller dementera.
Hanz kommer också fram till att det svenska mottot är "Ta det lugnt och försök inte göra mål. Blir det mål så blir det."
Cissi dricker silvervin från silverlandet (argentina) och Ohlsson jobbar undercover för anticimex och han är denna kväll på jakt efter bananflugor i Zs lägenhet. Man kan inte hålla en bananfluga i sin slutna hand bara så ni vet. Det är inte ens värt ett försök. 
När vi har sett färdigt på portugiserna och svennarna som jagar efter den lilla bollen utan att lyckas pricka rätt är det dags för utgång. Och vart går man då när det är en lördag och de tre damerna i gänget inte har nått den nobla åldern 20? Jo, till KG och det är just där som vi spenderar resten av kvällen. 

Övrigt minnesvärt från kvällen är även det som jag, som alltrid, sparat i min utkorg:
- Volvoraggare i en saab.
- Snorta ölen! // Rosell tycker att Jesper ska snort upp den utspilda ölen som rinner ner från bordet (kan även ha varit Pontus som skulle göra detta)
- Varför sitter snömannen och smeker dig? // Bim, på tal om att den kända pez-mannen sitter och smeker Cissi
- I mongoliet har de platta näsor för att det är så kallt. // Rosell förser oss med livsviktig information.
- Men bodde Zlatan i världens varmaste land då? // Hanz hänger med i samtalet (ovanstående kommentar) Klockrent min käre kung
- Det var jag. // Så ska det stå på en skylt som Ohlsson ska änga framför sina mer privata delar när han står på rådhuscafét imorn. Det är så att alla ske veta att det var han som slog Cissi så hon fick ett blåmärke på hakan/läppen. Är tvetydigt, vilket är vad som gör det så kul.

Kvällens slut förtjänar ett eget inlägg.

//Ina

PS! Lotsarna har visst slagit upp portarna igen.  

Livsavgörande beslut!

Jag har hamnat i beslutsångestens träsk igen. Jag måste ju vara noggrann med hur jag rangordnar de kurser jag ska söka inför våren. Italienskan vet jag hur den ska rangordnas, men det är värre med litteraturvetenskapen. Nedanför följer den information som man får på skolornas hemsidor. Jag har rangordnat dem i den ordning jag vill ha dem. Det (den)bästa, i mina ögon, har jag sparat till sist. Någon som kan vara snäll och ge en opartisk årikt i hur de låter? (Min åsikt är kusriv text som följer på varje.)

Litteraturkunskap A 30högskolepoäng
Om kursen:
Kursen omfattar följande delkurser om vardera 7,5 hp: Introduktion till litteraturstudiet och litteraturvetenskapliga problem, Antikens litteratur samt Bibeln, Medeltid och renässans, Från barock till och med förromantik.


Jag vet inte riktigt om det låter så bra. Den här skolan suger rent ut sagt på att ge lockande kursbeskrivningar. När kommer Strindeberg in i bilden lksom?

Litteraturvetnskap 30 hp (A)
Kursen tar sin utgångspunkt i ett kronologiskt studium av olika typer av texter från antiken och fram till vår egen tid, främst inom den västerländska litteraturen men även med inslag från andra kulturers texter. Kursen syftar till att ge en inblick i den västerländska litteraturens utveckling, att hos den studerande skapa förtrogenhet med litteraturvetenskapliga synsätt och metoder samt att öka den studerandes förmåga att analysera, förstå och värdera litterära texter i ett historiskt, samhälleligt och existentiellt perspektiv.

"[...] från andra kulturers texter." "[...] hos den studerande skapa förtrogenhet med litteraturvetenskapliga synsätt och metoder samt att öka den studerandes förmåga att analysera [...]" Det här låter mycket mer intressant, det lockar mer. Känns som om fokus inte ligger på ett fåtal saker som i ovanstående kurs, utan att det är mer övergripande. Vilket i och för sig skulle kunna innebära att det blir för mycket att ta in för enenda kurs... Finns dock ett probem och det är att det inte finns mer än 9 platser, resten är "paxade" av lärarstudenter.

Litteraturvetenskap A    Grundnivå A    30 hp
Här övar du först upp förmågan att analysera och förstå skönlitterära texter av olika slag. Hur skiljer sig egentligen en roman från en dikt och från ett drama? Hur åstadkommer en författare sina olika effekter? Vad menas med synvinkel och metafor och dramatisk ironi? Varför uppfattar vi någon som berättelsens hjälte och någon som dess skurk? Varför kan vi sympatisera med en romanfigur som beter sig på ett sätt som vi i verkliga livet inte alls skulle uppskatta? Vad kan en dramatiker göra som en romanförfattare inte kan  och vice versa? Efter att ha diskuterat frågor som dessa får du ge dig i kast med den äldre litteraturhistorien. Vi börjar med en versberättelse om vänskapen och döden, skriven på lertavlor för ett antal tusen år sedan, och slutar i vår egen tid. Samtidigt som vi diskuterar enskilda verk uppmärksammar vi de sammanhang som de ingår i. Vad är karaktäristiskt för en viss epok och en viss genre? Vilken ställning hade författaren och litteraturen vid olika tidpunkter i olika länder? I den avslutande delkursen med litteratur från 1800- och 1900-talet fokuserar vi på analyser av enskilda verk. Du som väljer att fortsätta med Litteraturvetenskap B kommer att fördjupa dig mer i dessa två århundraden.

Åstadkommer effekter, synvinklar, metaforer och dramatisk ironi, hjälte vs. skurk, väskapen, döden, sedan litteratur från lertavlor till mordern tid. Det var faktiskt kärlek vid första ögonkastet när jag läste det här. JAG. VILL. LÄSA. DEN. HÄR. KURSEN! Platsgaranti desutom!

// Ina-Fina


Who remains when the curtain falls?

Lyrics to Anything Can Happen In The Next Half Hour :
His eyes are locked on her,
Her eyes are fixed elsewhere,
He's confident, but he's not aware,
She doesn't care.
Their only connection, is the silence that they both grasp,
he's lost control, but she's not aware, of his stare.
Everything seems to intimidate him, with the strobe lights flashing, her body's jolting,
But cracking, as his eyes, spilt in two, if only she knew...
The curtain goes down on him again...
Everything seems to be closing in on her,
It feels just like she is being hunted,
But its all right, it's all good,
She's not aware, of his stare.
We've had this date from the beginning...
The curtain goes down on him again...
Who remains when the curtain falls?
Who remains when the curtain goes down...?

(Enter Shikari, hittade Take to the skies i mina gamla gömmor)

Uppskattning

Fick ett brev från kommunen, när vet jag inte, eftersom det kom till pappa och inte hit, men det var ett litet bevis på att de uppskattar att jag ställer upp och jobbar titt som tätt. Så nu ska jag gå på bio med någon någon dag. Jag fick nämligen en biobiljett som tack för att jag ställde upp förra veckan trots att de velade så. Mer sådant till folket, små bevis på att tacksamhet.

Tack och hej
//Ina-Fina

Are we human or are we denser

And I'm on my knees looking for the answer.
Are we human or are we denser?

När jag flyttar blir vi plötsligt så utspridda. Inte bara språkarna eller familjen, utan alla, eller båda. Med Moa i Värmland, Ulrika och eventuellt Z i Sthlm, Ohlsson i Örebro, Hanna i sin stuga utanför Skara, Linda kvar i Uddevalla, jag och Bim på ännu okänd ort. För att bara nämna de allra viktigaste. Det blir lite konstigt. Kommer Uddevalla fortfarande vara den punkt kring vilken vi kretsar?

Jag tänkte skänka bort nästa storsatsning för TV, nämligen Fattig student söker flört. Samma koncept som Bonde söker fur, Ensam mamma söker eller Frusna män söker kärlek. Jag tänkt det att kanske så ka det funka bättre för mig än verkliga livet. Det är som Linda sa igår. "Du har då verkligen ingen tur i kärlek angelica." och nej det har jag då rakt inte. Hon sa det med ett sådant där förtröstande leende som folk tror säger "Det löser sig." men egentligen säger det " Och det blir nog inte ens bättre med tiden, du är dömd till ett liv i ensamhet. Det är tufft, men det är din lott här i livet. Du har ju oss vänner dock att spendera ditt liv med och när vi tröttnar på dig kommer du redan ha hunnit samla på dig en si så där 23 katter som håller dig sällskap." Antagligen var dte inte alls det som Lindas och Hannas blickar sa igår, det var nog bara som jah själv tänkte och kände, eller var det det?

Jag kommer inte behöva oroa mig för att vara för elak vid förlossningen den dagen då det är dags för mig för det lär inte finnas någon att vara elak mot. Jepp, ni har gissat ytterst rätt, jag ser väldigt mörkt på livet just nu.

// Ina

Just tell your woman that you're sorry

(Move away, The Killers)

Jag kommer aldrig få de svar jag behöver för att komma över det här, eller hur?

I'll never survive NOT getting over you.

Jag kan ju fuck inte ens läsa den kurs jag vill...

//Ina-Fina

Vuxenpoäng och föräldrakurser på en bricka, tack.

Träffade Linda och Hanna för en fika i dag. Jag var sen, men fick vänta på Hanna. Hanna gjorde oss sedan ännu senare genom att ta en snabbis förbi biblioteket för att lämna tillbaka en försenad bok lånad på hennes pappas lånekort, men Linda var ännu senare... Linda hade varit på en kurs som dragit ut på tiden, en föräldrakurs. Linda går alltså på en kurs för att förberreda sig, så gott det nu går, på livet som nybliven förälder. Hanna hon har köpt ett hus hon. Och Ina då? Ja, vad har jag gjort för att samla vuxenpoäng? Ingenting. Min enda poäng källa är det faktum att jag dricker kaffe. Hallå eller, jag och Lindas systerson (Joel 1år) har lika många vuxenpoäng typ.

Men skit i det nu, Linda ska ha barn om lite drygt två månader och det är galet svårt att greppa att det faktiskt bor ett litet liv i Lindas mage, men inte vilken sorts liv som helst. jag menar det växer ett litet liv i vår kyl också, vi vet inte vad det är, men det är liksom inte ens på nästan samma nivå. I Lindas klotrunda, fotbollsstora mage växer en person. Kanske är det en framtida läkare som kommer rädda liv, en lärarinna som kommer lära mina barnbarn multplikationstabellen, kanske är det en framtida dockusåpadeltagare som kammar hem en miljon, eller ett fotbollsproffs som vinner skytteligan i serie A vid 21års ålder. Möjligheterna är oändliga och allt börjar i en klotrund mage stor som en fotboll...

//Ina-fina

Vårt liv är en saga, en drömm, en droppe som faller...

Arbetstider för torsdag den 9 oktober: 08:00-14:00

Total arbetstid: 6h

Arbetad tid: 3h & 50min

Betald tid: 6h

// Den hårt arbetande Ina-Fina 


12 mackor

Linda ringer just efter det att jag kommit hem. De har haft möte för aktiespararna och det blev några mackor över... några... lite jättemånga mackor över. Så hon ringer mig på väg hem och frågar hur många vi är i familjen. Svaret på frågan är fyra. Japp, då får vi två mackor per person... Men när Linda kommer får jag en hel kasse med mackor, tolv stycken för att vara exakt. Det blev lite trångt i kylen. Behöver väl knapast nämna att jag skratta hela tiden.

Har spenderat hela dagen i skolan, från 10 till 19.05. Men vi fick mycket gjort och vi hade jättskoj. En fnissig grupp tjejer i åldrarna 18, 25 (ca) och (typ) 45-50. Tröttheten tärde på oss och det blev ganska flummigt mot slutet.

På vägen hem mötte jag Cissi och vi stod vid Östrabo i typ 40 minuter och pratade om allt möjligt. 

// Ina-Fina 

"Du är leksaken i happy meal."

Den senaste tiden har detta kanske inte riktigt stämt in så bra på mig. Den senaste tiden har jag varit sega pommes frites. (Ulrika minns du?) Jag har funderat en del, inte enbart på DET som varit det senate, utan även VEM JAG har varit.
Det fins tre personer som har bidragt till att jag har kommit fram till vad nästa steg i livet blir. Tre personer som troligen aldrig kommer att förså det eller ens kommer att få veta det.
 
Den första är ingen mindre än Eva Herngren. Denna fantastiska männsika som alltid fanns med på ett hörn under den tid då jag var som jag nu vet att jag ändå är. Det är kvinnans kärlek till språk och hennes oändliga kunskap som placerar henne i denna trio. En smittande etusiasm och kärlek till språken, oändlig vishet.

Person nummer två är något mer otippad, lite mer svårbegriplig. Det är nämligen Rikard (har bara träffat en person med detta namn det senaste så ja, det är Ohlssons rikard) som i kön till något jävla uteställe fäller kommentaren "Det hörs på dig att du är en såndär språkmännsika." Det är så sant, det är så djupt inpräntat i mig att det är vem jag är. Jag kan inte läsa in hur fan ett pso-projekt ska fungera (jo, det kan jag och jag vet hur det fungerar, men I'm trying to make my point here), men glosor och verbböjningar är något jag förstår mig på. Det bara är så.

Den tredje är min brukare. Utan att det varit hans mening har han fått mig att inse att livet är kort, men även om det är över innan man vet ordet av det så kan man ändå hinna se så mycket, bo på så många platser, uppleva så mycket. Man måste inte stirra sig blind på det, bo där så länge eller uppleva det mer än en gång. Liten är livets ranson, ta vara på den.

//Ina med ena foten i framtidens riktning.

Kan två hjärtan slå så att båda två känner harmoni?

S: Rörda av en ton i en melodi  
Kan två hjärtan slå så att båda två känner harmoni?







T: Som om sagans värld blivit verklighet,
främling blivit vän
Vad ska hända sen?

Båda: Ingen av dom vet

Skönheten är Hon
Odjuret är Han
Men så mycket mer, än vad ögat ser,
ser dom hos Varann.

T: oh Mellanspel

S: oooooooo



Båda: Skönheten är Hon


















T: Odjuret är Han


Båda: Men så mycket mer
















S: än vad ögat ser




Båda: ser dom hos Varann












S: Rörda av en ton, förda av en sång











Båda: Låter tiden gå, börjar att förstå,
allt kan ändras om ..

















T: Ska vi våga tro













S: ska vi våga tro















T: på vår fantasi?















S: Sagan ger oss svar











Båda: varje väsen har skönhet inuti














S: Sagan ger oss svar










T: varje väsen









Båda: har skönhet inuti .







T: oh, ohohohoh







S: ooooooo






Båda: Skönhet inuti...

Citronkola

Ska jobba i kväll och imorgon kväll. Det hela resulterar i en vit vecka för min del då jag sket i att gå ut i onsdags efter min betalda utbildning på nya jobbet. Det blir helt enkelt dubbelvinst den här veckan Jobb + ingen utgång. win win situation.

Gjorde halkan igår och även om det inte var såååå roligt som alla säger så hade jag skoj. Våran instruktör var en fd lastbilschaffis och hon pratade värsta görteborskan jag hört i hela mitt liv! Underbar kvinna med massa roliga skämt och hon var inte elak i kontrolltornet som alla sagt att de skulle vara.

// Ina-Fina... ser till och med fram emot att jobba 

Error... error... errorrrrrr

Vil bara påpeka det att Bim har gjort lite fel när hon instalerade nedräkningen till min födelsedag. Det är 24 dagar kvar, alltså två mer än det står, en om man inte räknar idag antar jag, noll om man inte räknar fördelsedan heller. Hmm, börjag nästan tro att det stämmer...

// Ina 

December seem to come to soon

Spenderade stora delar av gårdagen med att tömma datorn och för att se så att skivorna  jag brände ut fungerade så går nu Death Cab For Cuties album You can play these songs with chords varm i skivspelaren. Jag gjorde alltså rätt när jag velade med datorn igår! Tillhör ovanligheterna, men ingen regel som inte har undantag säger man ju. ( Kan vara nybörjartur, men det låtsas vi inte om. Shhh.)

Ska upp till Bim idag en sväng är det tänkt, men vet inte om jag vågar ringa henne än, klockan är ju bara elva. Lite utbyteshandel ska äga rum, hon får bilder och jag en massa kul. Kan nog vara bra för mig att träffa folk också, man kan ju börja tro att jag är folkskygg. Vilket kanske är lite sant med allt som hänt i åtanke, undviker helst att prata med folk, att möta någons blick, svara på allas frågor...

Måste spendera minst fem timmar på skolarbetet idag också för att komma i kapp, tror nämligen att vi ska träffas på söndag. Jaja, tror inte att jag tar det så seriöst som jag borde. Ska skaffa mig rutiner nästa vecka...

// Ina


RSS 2.0